Szoktatok még húsvétot tartani, locsolkodni menni?
20 éve még nagy ünnep volt felénk, de már úgy veszem észre, hogy kezdi elveszteni a varàzsát ebben a rohanó világban.
Sokan már inkább elmennek otthonról...
Ti hogy látjátok?
Én 12 éve voltam utoljára locsolni, de őszintén egy cseppet sem hiányzik. Az utolsó 2 locsolásos húsvétom is már csak arról szólt hogy átmentem a nagymamámékhoz, egyik lány rokonomékhoz akiket akkoriban kezdtem megutálni és azóta is nagy harag van köztünk. Akikhez meg mentem volna ők leléptek otthonról vagy be sem engedtek, de olyan is volt hogy egy lány barátomat akartam meglocsolni 13 évesen és elzavart. Akkor végleg elegem lett ebből. Azt sem szerettem hogy folyton ki kellett öltözni öltöny, nyakkendő előtte lévő héten fodrász, szüleim döntötték el milyen hajam legyen, egyszerűen nekem ez kényelmetlen volt, nem szerettem, utáltam az egészet. Inkább amikor meguntuk apámmal végleg a locsolást mert neki is elege lett ebből akkor döntöttük el hogy inkább kirándulunk meg hasonló dolgokat csinálunk húsvétkor és le van a gond.
Én egyáltalán nem bánom hogy már nem tartják ezt a hagyományt. A barátnőmtől kérdeztem hogy ők fogadnak-e locsolókat, őket pusztán udvariasságból meglocsoltam volna, mert tudom hogy olyan helyen élnek ahol ezt még komolyan veszik, de mondta hogy már ők sem csinálnak belőle ügyet, ők is elutaztak éppen rokonlátogatásra, még nem vagyunk túl régóta együtt, így még kimaradtam ebből a kőrből. Én örülök hogy most van ez a hosszú hétvége, végre tudtam pihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!