Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Unokaöcsém nálunk lesz húsvetk...

Unokaöcsém nálunk lesz húsvetkor. Kérdésem a következő: járnak még locsólni a fiúk húsvét hétfőn, vagy már teljesen abba maradt ez a szokás?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 11. 08:37
 1/4 anonim válasza:
Faluhelyen néhol még biztosan működik ez a szokás, hagyományőrzési alapokon, de ha az unokaöcséd Pestre jön hozzátok (vagy bármelyik másik nagy vidéki városba), akkor nincs túl nagy esély rá, hogy random emberek, nepviseletbe öltözve, egy nagy vödör vízzel csengetnek majd nálatok...
2017. ápr. 11. 08:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, járnak. Magam is járok. Igaz, nagyvárosokban már ritkábban a korlátlanul nagy kulturális események miatt.
2017. ápr. 11. 08:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy városban vagy falun éltek-e. De nagyjából mindegyiknél igaz az, hogy csak rokont, ismerőst locsolnak meg. Sajnos, szinte mindig pénzért!

Kérdezzétek ki a gyereket vagy a szüleit, hogy jár-e locsolni, aztán döntsetek.

2017. ápr. 11. 08:51
 4/4 A kérdező kommentje:

Kis községben lakunk, azert kerdezem, mert 10-15 éve még csapatostól jártak a gyerekek, köztük mi is, de az utóbbi időben nem figyeltem.

Én már felnöttem, gyerek téma eddig nem volt. (6 éves)

2017. ápr. 11. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!