Szerintetek van különbség a közt hogy vkire azt mondják hogy ősmagyar vagy nagy magyar?
12:26-nak:
Azért Radnótit, Karinthyt, Szerb Antalt... ne vedd már egy kalap alá Suchmannal, Szekeressel vagy Demszkyvel...!!! Vagy pl. Magyar Bálinttal! Pedig őt még Magyarnak is hívják, mégis keresni kellene, ha hasonlóan kártékony, nemzetrontó magyar állampolgárt szeretnénk találni...
Aztán utánanéztél már minden ükapádnak?! Honnan tudod, milyen vér keveredik az ereidben? (Hitlernek is voltak zsidó fölmenői!)
Vannak rossz magyarok és jók, mint ahogy vannak rossz zsidók és jók, rossz románok és jók, sőt jó női sofőrök és rosszak... Nem szabad általánosítani! Mit szólnál, ha egy külföldön elkapott magyar tolvaj miatt leszarmagyaroznának Téged is? Az is szentigaz, hogy a börtönökben több a Gazsi, mint az Attila, meghogy valahogy a bankszektorban is aránytalanul sok az Efraim, de az általánosítás mégsem megoldás. Különösen a dühös általánosítás.
Magadra figyelj inkább! Meg a környezetedre. Az ordibálás még a barikádokon is kevés. Légy író, publicista (ha már forradalmár ebben a korban nem lehetsz...), és okos szóval alakítsd a környezeted, míg esetleg ki nem kell egyszer állnod a vártára...
Én is ezt teszem.
Sándor9448-nak:
Nem akartam jobban válaszolni valakinél!
Én (egy eddig nem ismert kategóriát idecitálva) "vadmagyarnak" tartom magam, de ez nem egyenlő a "hőbörgővel"! Mit tett eddig kérdező barátunk "a Hazáért"? Ööööö... lenne a válasz! Nem ordítani kell, hanem dolgozni. Ki, mihez ért. Magyarnak lenni vállalás és legfőképpen szellemi elhivatottság! Magatartásforma! Életvitel (származástól függetlenül...)! A magyar nyelv szeretetével, ismeretével és ápolásával kezdődik minden, amiben -mellesleg- nem minden hozzászóló jeleskedik. Te sem, de nem baj, mindig tanulhat az ember... Sajtólibák persze mindig akadnak...
Az igényességről beszélnék én itten. Igen, itten! Itten, mert így szép!
Nem ordítani kell, hanem jól csinálni azt, amihez értesz. (Már ha értesz valamihez. Ej, nincs harag!!!) Értesz?!
- Egy vadmagyar -
Hát de fa**a ember vagy te...:D
Fejet hajtok előtted.Ám nem tudom hogy az ordibálás hogy jött ide...Tudod minden magyar Vad,mert a magyar olyan tüzes mint a pusztai paprika,vagy mint az egri bor,akiben ez nincs meg az nem magyar.Na barátom,te biztan magyar vagy,így ki állni az igazságodért...Értem én mit akartál mondani ,de van úgy hogy a nyelv és az eszmei el kötelezettség kevés.Jámbor vagyok mint a kölyök oroszlán,nem haragszok honfitársamra semmi kép.Kellene még pár olyan ember mit te Itten:D,hisz annyi dolgot kell még el rendeznünk Szerelmes országunkban...!
Sándor9448-nak:
totis@citromail-ra küldj már egy címet, mert nem biztos, hogy mindenkit érdekel a mi évődésünk...
Mellesleg kijavítottam a leveled, gyakorlatilag korrektúráztam, többek között erről írtam korábban... Hasonlítsd össze az eredetivel! (Csak egy kiragadott példa: a "fasza" kifejezésnek semmi köze a hímivarszervhez, ezért nem is kell kicsillagozni... Fasszerolni, fasszolni - német eredetű ige, jelentése szerezni, szert tenni valamire. Jelen esetben: eredeti a fickó, nem általános...
Na akkor itt a javított, aprólékosan nézd össze a régivel:
"Innye, de fasza ember vagy te! :D
Fejet hajtok előtted! De nem tudom, hogy az ordibálás
hogy jött ide... Tudod, minden magyar vad,
mert a magyar olyan tüzes, mint a pusztai paprika,
vagy mint az egri bor. Akiben ez nincs meg, az nem
magyar! Na, barátom, te bizton magyar vagy, így kiállni
az igazságodért...
Értem én, mit akartál mondani, de van úgy, hogy a nyelv és az eszmei elkötelezettség kevés. Jámbor vagyok, mint a kölyökoroszlán, nem haragszom honfitársamra semmiképp. Kellene még pár olyan ember, mit Te itten... :D
Hisz annyi dolgot kell még elrendeznünk Szerelmes Országunkban...!
Az "ordibálás" nem Rád vonatkozott...)
Üdv.:
-t-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!