Szerintetek mi akadályozza a magyar emberek szaporodását, miért születik oly kevés gyermek?
Figyelt kérdés
Szerény véleményem szerint a közoktatás felelős ezért. Szerintetek?2017. jan. 23. 15:37
11/12 anonim válasza:
Szerintem a modern kor ami gátló tényező. Rohanó életmód, sok munka, tanulás, és a pénzt külsőségekre fordítják, mert-a muszáj menőnek lenni előrébb való.
A gyereknevelés, vállalás nem a pénztelenség miatt van-ez csak 1 jó érv.
Meg kell nézni, mennyien nőnek van több gyereke, akik szegények. Aki meg tehetős, 1 vagy max 2.
Szóval nem a pénz hiánya itt a döntő, hanem az életvitel, életfelfogás.
És, azt se lehet mondani, hogy az állam nem ad támogatást, támogatásokat.
És a fogamzás gátlók túlzott alkalmazása, szintén a gyerekszületések ellen van.
12/12 anonim válasza:
Nálunk elsősorban anyagi okból nem lesz második gyermek. Annyi tartalékom volt egy örökségből, hogy a gyed után még a gyesből is 9 hónapot itthon tölthettem. De adódott egy álláslehetőség, ami miatt visszamegyek gyes lejárta előtt, mert egyszerűen nincs választási lehetőségem. 5 éves kinevezéssel jár és dupla fizetéssel. 39 éves leszek hamarosan. Ha választhattam volna, szerettem volna második gyereket is szülni. De ha nem vállaltam volna el az állást, már a jövő évi tüzelő beszerzése is nehézségekbe ütközött volna, az autót el kellett volna adni, nem voltam ilyen bátor 2 gyereket autó nélkül bevállalni, hiába luxus az autó, öregedő kutyáim vannak, akiknek a normális állatkórházba jutás életmentő és a legkisebb probléma is 20.000 Ft-ba kerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!