Mit kérdezzek? Néphagyományokról kell interjút készítenem 1 helybéli idős emberrel.
Néphagyományokról kell interjút készítenem 1 helybéli idős emberrel.. (Tápióságon)Milyen hagyományokról kérdezhetném a bácsit ami csak a mi településünkre jellemző?..
és mégis hány kérdést tegyek fel?
1 óra áll a rendelkezésemre, és az interjúnak 3 oldalasnak kell lennie... segítsetek!! kérlek írjatok kérdéseket esetleg valamiféle néphagyományt.. kérlek..
előre is köszii(L)
Kezd azzal , hogy megkérdezed, hogy milyen néphagyományok léteznek arra, ami csak az ott élő népcsoportra jellemző.
Mikor vannak megtarta, milyen népviselet tartozik hozzá, milyen a menete az aktuális eseménynek.
Vagy egyszerűen kérdezd meg hogy az ő fiatal korában , hogy ünnepelték a húsvétot és a karácsonyt.
Szia!
Én is azt csinálom. :D Neked is a Tápió-vidéki természetvédelmi versenyre kell?
Üdv.
Néprajzosnk tanulok, s ezért tudom, hogy az idős embereknek az őket körülvevő világ természetes. Nem biztos, hogy tudja, milyen egyedülálló kultúrát hordoz az ő faluja, sokszor csak akkor jön rá, ha mondják neki. rdemesebb lenne tematikusan kérdezned, pl milyen vallási ünnepeket ünnepelnek meg komolyabban, ezek mikor vannak, mi történik olyankor, mit csinálnak a lányok, asszonyok, férfiak, gyermekek.
A népszokásokhoz tartozik az egyéni élet nagyobb eseményeinek helyi szintű megrendezése, születés, keresztelés, esküvő, temetések, stb, ezekre is szerintem külön kellene rákérdezned.
Ha te is ott élsz, akkor a saját rokonaidat is kikérdezgetheted előtte, esetleg a papot, ha van, akkor a helytörténészt, hogy szerintük mi különlegesen tápiósági szokás, aztán ha ezeket leírod, akkor már konkrétumokat is kérdezhetsz a bácsitól, hogy ez meg ez hogyan is történik :)
thx mindenkinek
elkészítettem az interjút és két 5-öst kaptam rá:):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!