Így lát minket egy külföldi ismerősöm. Valóban ilyenek lennénk?
Pár hónapja ismertem meg egy orosz srácot, aki cserediákként volt itt 1 évig, ma reggel ment vissza Oroszországba.
A lényeg, hogy mondta, hogy az a meglátása, hogy szerinte túl pesszimisták vagyunk, a legkisebb dolognak sem tudunk annyira örülni, mindenben csak a rosszat látjuk. Vagy volt, hogy valamiért nagyon le akarták húzni a rendőrök (pedig semmit nem csinált) és el akartak kérni tőle nem kevés összeget.
A srác szerint túl sok a romos épület, a legtöbb hely tele van szeméttel és állítása szerint még náluk is sokkal szervezettebb a közlekedés, nem hiszi el, hogy itt az emberek ennyire nem tartják be a szabályokat. Azt is észrevette, hogy annyira nem vagyunk összetartóak. Nagyon kevés olyan emberrel találkozott, aki jól tudott volna angolul, a legtöbbjük csak törte a nyelvet és éppenhogy el tudta magyarázni, hogy mi merre van. Az oktatás színvonala nem túl magas, a kaják eléggé érdekesek, a legtöbb kaja ízét elviselni sem tudta, egyáltalán nem voltak minőségiek. Az emberek lehetnének közvetlenebbek, nem pedig lenézően kell viselkedni, mert a legtöbben igenis lenézőek is bunkók voltak, amikor elmondta, honnan jött.
Szerinte sokkal többet kéne törődnünk a környezetünkkel, nyitottabbnak kéne lennünk, mivel azt vette észre, hogy a szobatársa csak beült a gép elé és egy szót sem szólt. Valamint nem kéne elítélnünk a külföldieket.
Mindenestre megmutattam neki több várost is az országból és mondta, hogy gyönyörűszép ez az ország, csak az emberek modorán kéne változtatni a leginkább. Persze találkozott kedves emberekkel, de jó lenne, ha a többiek változnának.
Azt is mondta, hogy az 1 egyetemi éve alatt azt vette észre, hogy a legtöbb diák eléggé törekvő volt és ezt jó volt látni, csak nem elég motiváltak, mert ő is tudja, hogy ebben az országban mennyire nem fizetik meg az embert, és ezért a diákoknak elég kilátástalan a jövőjük.
Mondta, hogy szabadidejében sokszor elment sétálni és sok frusztrált embert látott, alig találkozott olyan emberrel aki mosolygott. Sőt, látott párokat akik egyáltalán nem beszéltek egymással, csak a földet bámulva mentek egymás mellett vagy amikor busszal ment valahova akkor az egyik mobilozott, a másik nézett ki a fejéből.
A nyelv elég nehéz, hirtelen nem is tudná mihez hasonlítani, mert túl egyedi. Próbálgatta tanulni, de aztán inkább feladta.
Összességében ennyi amit elmondott :) Próbáltam visszaemlékezni és nagyjából sikerült összeszednem. Pusztán kíváncsiságból kérdeztem meg a véleményét és gondoltam megosztom veletek. A kérdés adott, ti is ilyennek látjátok? Szerintetek is ilyenek vagyunk?
Akkor az orosz ismerősöd még nem volt Angliában.. ott bőven lát szemetet, romos épületeket, olyan házakat amit inkább barlanghoz tudnék hasonlítani leginkább... Ja, és ott 1 arcot nem fog látni, főleg mosolyogni, mert a lakosság nagy része muszlim ès az összes takarja az arcát függönnyel. És győzze megérteni a cockney/paraszt akcentust.
A közlekedésről és az iskola rendszerről nem is beszélve. Förtelem
Szerintem Magyarország fényévekkel jobb mint pl Anglia vagy éppen Oroszország. Csak biztosan irigykedett, hogy nekünk milyen jó kis országunk van ;)
(Az meg nem szègyen, hogy a magyarok többsége nem tud más nyelven, minek is kéne megtanulni valakinek, aki Magyaroszágon él?? Minek??? A túristák miatt?? Tanuljanak meg ők magyarul ennyi erővel)
Teljesen igaza van!
A romos épületeket gondolom a panelekre értette és nem a szép régi épületekre ,amik ott a Westend környékén vannak.
Ne higgy neki.
Az ember olyannak látja a világot amilyen ő maga.
Figyeld meg, ha a szíved "ragyog", "mosolyog", a világ derüs, minden szép.
Ha rossz a kedved a "sz*r is kesrű".
Ő most ebben az állapotban van. Vissz kell mennie a KBAC és MAROZSEHOE világába, hát én nekem is keserű lenne GORKIJ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!