Kumiszt hol lehet venni?
Figyelt kérdés
Az ár nem számít de jó lenne találni egy helyet ahonnan tudnék szerezni kumiszt2016. jún. 6. 21:54
1/9 anonim válasza:
Hát én mongol étteremben érdeklődnék (Pesten állítólag van valahol), meg lovasíjász hagyományőrzőknél. Ha ők nem tudnak róla, akkor senki. Ennyi volna a tippem, de az elérhetőségeket neked kéne kiguglizni, mert már késő van nekem ilyesmihez :)
2/9 anonim válasza:
Budán a Márvány utcában (közel a Déli Pályaudvarhoz) van egy mongol étterem, nagyon jókat lehet enni-inni, és a legtöbb dologból annyit fogyasztasz, amennyit akarsz.
Nézz körül itt, és ha csak a kumisz érdekel, telefonálj nekik.
Amúgy is előzetes helyfoglalással működik.
3/9 anonim válasza:
Így tudsz csinálni: a ló húsát új fazékban égesd hamuvá, majd a hamvakat vérével keverve őrizd meg.
4/9 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak köszönöm,a második meg nézzen egy kicsivel kevesebb Vidmant :D
2016. jún. 17. 13:21
5/9 anonim válasza:
Én vagyok a második válaszoló, és halvány fogalmam sincs, ki vagy mi az a vidman.
Az viszont tény és való, hogy a Márvány utcai Mongol étteremben többször is ettünk, és másoknak is ajánlottuk, akik szintén szerették.
Mi a baj ezzel?
6/9 anonim válasza:
Én vagyok a második!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
7/9 Sansa LannisterStark válasza:
Jövő héten (aug12-14) lesz Bugacon a Kurultaj, szerintem ott tuti lesz valakinek.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
:)
2016. aug. 5. 21:28
9/9 kukorika válasza:
A legjobb erős kumisz gyorsan házilag... 1 iter készítése 2 deci méz, 3 deci joghurt, fél liter szaké... (más töményet nem érdemes tenni bele, mert rossz íze lesz, sőt van ami össze is kapja az egészet darabosra.... csak a szaké "kompatiblis" vagy pedig végig lehet csinálni a tejes erjesztés sokkal bonyolultabb és könnyesn félresikerülő műveletét és ugyebár inkább lótejből ajánlott, amit nem nagyon ajánlok városi embernek) összeturmixolod azonnal iható bor erősségű édeskés finom "ivójoghurtot" kapsz. De ha lerakod pár napra, erjed tovább... egy nap egyszer bontod fel és megkevered vagy rázod, ha már apró buborékok jelennek meg, akkor már tovább nem célszerű erjeszteni, addig jó amíg még megőrzi az édeskés-savanykás finom ízt és már ereje is van keményebb; mert ha túltolod, hányás ízű és szagú (jobb esetben a kaukázusi kefírhez hasonló), szerintem undorító pezsgővé vagy nem tudom, joghurt-sörré válik... (bár van aki megissza boldogan, mert akkor már 40-50, akár 60 fokos és lórúgásnyit üt). Azután le kell szűrni szépen... E recept előnye, hogy végülis azonnal kész, nem túl erős (mint írtam bor erősségű 10 fok körüli, de nyilván a felhasznált szaké erejétől függő) finom kumisz féleséget lehet így készíteni. Az első próbálkozás nem biztos hogy sikerülni fog, de kisérletezgetni érdemes és a saját módszered kialakítani. Sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!