Miért élik mostanában ennyire reneszánszukat a szuperhősfilmek? Mire utal, hogy ekkora igény van rájuk?
A csökkenő amerikai iq szintnek köszönhető...őket ez kielégíti és akkor megpróbálják lenyomni a világ értelmesebb oldalán is
+ ezzel növelik a "nagy" amerikai hős kultuszt...az igazi egykor élt Hősöket próbálják feledésbe taszítani és ilyen példaképeket mutatni...amerika kapitány, pükmanus, stb...
Egyrészt a szuperhős történetek mindig is népszerűek voltak, és a filmes technika fejlődésével újra és újra el lehet adni őket, mert mindig valami újat tudnak kihozni belőlük.
A másik (amit ugyancsak írtak előttem), hogy az embereknek jó esik elhinniük, hogy léteznek ilyen emberek (Superman, Captain America), vagy akár mi is lehetünk ilyenek (pl. Pókember). Sokszor a hősök ugyanolyan átlag lúzerként kezdik a történetet, mint a nézők, és mindenki szereti látni és elhinni, hogy ilyen átalakulások, felemelkedések megtörténhetnek. Pont emiatt fizetik ki az emberek a jegy árát, hogy 100 percre beleéljék magukat a mesébe. (Amúgy nincs ezzel semmi gond, én is szeretem a modern meséket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!