Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi a véleményetek az Anyák...

Mi a véleményetek az Anyák napjáról?

Figyelt kérdés
Roppant undorító dolognak tartom.Ha már mindenképpen kell miért nem szülők napja vagy család napja? Talán a gyerek inkább a nőé mint a férfié? A férfi nem törődik az anyával/gyerekkel? Igazán nem tudom elhelyezni ezt magamban. Persze anyámnak,nagyanyámnak veszek csokit/virágot mert képmutató vagyok de hát nem akarom őket meg bántani.
2015. aug. 10. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt az anya szüli meg a gyereket, másrészt pedig sok családban a gyerek az anyához közelebb áll, mint az apához.
2015. aug. 10. 18:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az anyák akár az életüket is kockáztathatják azért, hogy életet adjanak. A pasiknak meg pár perc. Nem ugyanaz. Csak megér ez egy évben legalább egyszer egy-két szép szót!? Apák napja is van. Sőt miért kell neked mindenképpen hivatalos ünnep? Akarsz család napját? Beszéld meg a családdal hogy tartsatok és ennyi! Mi akadályoz?
2015. aug. 10. 18:48
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem vitatom a szülés nehézségeit de jobb esetben az apa is "gondoskodik" az anyáról és mellette áll valamint az életet se kaptam kevésbé anyámtól mint apámtól arra pedig ott van a születésnapom.Én mint nemzeti ünnepet nem tudom hová tenni most akkor mi is lenne ez?
2015. aug. 10. 18:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Engem férfiként nem zavar az anyák napja. Sőt, inkább örülök, hogy van. Meg a gyereknapnak is örülök, hogy van.

Lehetne mondjuk apák napja is. Na nem a fölköszöntés miatt, hanem csak úgy, hogy legyen eggyel több szép nap az életünkben. De nem különösebben hiányzik, hogy nincs.

2015. aug. 10. 18:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem undorító.

Azért kihordani és megszülni egy gyereket nehezebb, mint "megcsinálni".

Még a mai világban is rengeteg család van, ahol az anya neveli a gyerekeket, a férfi meg alig tud velük mit kezdeni. Régen pedig egyértelműen a nő feladata volt a gyerekek ellátása, nevelése.

De olvass az anyák napjáról. Története van. Természetesen nem az, hogy az anyák felsőbb rendűek lennének, mint az apák. Egyébként az én kislányom idén a mamának és a papának is rajzolt virágot anyák napjára :)

De van apák napja is egyébként pl. USA-ban. Szerintem ezek szép ünnepek, amíg nem az ajándékozásról szólnak.

2015. aug. 10. 19:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Az anyák napja nem nemzeti ünnep :))))))

Nemzeti ünnep március 15., augusztus 20., és október 23.

2015. aug. 10. 19:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Talán ez segít:

[link]

2015. aug. 11. 11:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Van apák napja is, június harmadik vasárnapja. Én akkor szoktam venni apukámnak valami kis figyelmességet, általában a kedvenc csokiját. Szerintem a szülőknek egyenrangúnak kellene lennie normális esetben.
2015. aug. 13. 14:50
 9/11 anonim válasza:
Még régebben azt olvastam valahol, hogy a nő aki kitalálta az anyáknapját látván, hogy mekkora felhajtás lett belőle, a későbbiekben már azért kampányolt, hogy szüntessék be az ünnepet. Ez azér elárul egyest mást az anyáknapjáról. Amúgy én se szeretem, épp emiatt a képmutató hazugság miatt. Nekem anyám nem csak egyszer egy évben jut eszembe, hogy ,,hu basszus közeledik anyáknapja vegyünk már neki valamit'' én mindig törődök vele és nem csak május első vasárnapján.
2015. aug. 23. 23:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Azért undorítónak nem undorító, csak mostanában mindent eltúlozunk.

De szerintem sem akkor kéne ünnepelni, egyszerre minden anyának, hanem azon a napon, amikor anya lett az anya. A gyerek születésének a napján.

Ha meg örökbefogadott gyerek, akkor amikor a gyereket örökbe fogadta.

Hiszen akkor lett anya.

2015. aug. 25. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!