Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A magyar, szerintetek inkább...

A magyar, szerintetek inkább kávés nép vagy teás?

Figyelt kérdés

Teás népek például a britek , oroszok, japánok.Mindegyiküknek híres teakultúrájuk van.

Kávézós nép például az olasz.

2015. júl. 12. 22:10
 1/9 anonim válasza:
100%
Kávés. Annyi kávét iszunk mint a nyű.
2015. júl. 12. 22:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A magyarnak mindegy, csak koffein vagy tein legyen :P
2015. júl. 12. 22:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mi egyik sem..pálinkások vagyunk :D Most gondolj bele...nálunk van a legszélesebb kínálat pálinkák terén..kevés ország van, amely gyümölcsből csinálja hordószámra, és azok is valószínűleg a szomszédaink ;)

De hogy rendesen válaszoljak, szerintem inkább kávés a törökök után.

2015. júl. 12. 22:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Kávé
2015. júl. 13. 05:26
 5/9 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Attól függ, hogy kizárólag a teacserje leveléből készült teára gondolsz vagy a gyógy és fűszernövények teáit is ide sorolod?

2015. júl. 13. 09:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Inkább kávés, de nagyon egyik sem.

Tényleg hordószámra isszuk a kávét, de igazi "kávékultúránk" nincsen szerintem.

2015. júl. 13. 10:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Teas. Nektek a nagymamatok nem csinalt csalanteat?:)
2015. júl. 16. 23:27
 8/9 anonim válasza:
A magyarok alapvetően szerintem inkább kávét isznak, méghozzá meglehetősen rossz kávékat. Régen volt némi kávékultúránk, de az is inkább kávézókultúra mint kávékultúra. Manapság az átlag magyarnál a kávé fogalma kimerül a kotyogósban és a Tchibo, Douwe Egberts kávékban, illetve kezd manapság elterjedni a kapszulás kávégép is. Igazi említésre méltó kávékultúránk nincs, és több kávé fogy a magyaroknál mint tea.
2015. júl. 20. 21:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a törökökkel való szoros kapcsolatunk miatt logikusan inkább kávés. Ehhez képest mondjuk egy ismerősöm sem nagyon van oda a kávéért, hacsak nem habos, cukros, híg löttyökről van szó.
2015. szept. 4. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!