Mit lehet tenni egy folyton kötekedő, nagyon rosszindulatú szomszéddal? Bármilyen megoldás érdekel!
Engem is meggyanúsított egy szomszéd, hogy ledobálom a csikket az erkélyről, mindezt úgy, hogy ő lent állt az udvaron, én fent az erkélyen és üvöltött. Én szépen higgadtan végighallgattam, majd mondtam neki, hogy menjünk a rendőrségre, ő feljelent szemetelésért, én meg feljelentem rágalmazásért, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Erre persze már nagy hallgatás volt, azóta kiderült, hogy ki dobálja le a csikket, bocsánatkérés persze nem érkezett, sőt átnéz rajtam. Nem tudom, mi a problémája, valószínűleg az, hogy nő vagyok, fiatal vagyok, ő meg unatkozik.
Szerintem két dolgot tudsz tenni: vagy megfenyegeted te is a rendőrséggel (szépen, higgadtan, nyugodt hangon, amikor legközelebb megtalál), vagy levegőnek nézed. Valószínűleg csak addig izgalmas neki ez a dolog, amíg bosszant téged, amíg reagálsz.
A harmadik lehetőség, hogy elköltözöl, de ha saját lakás, akkor sajnos ez nem megoldás.
27N
226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!