Külföldi és itthoni szokások. Miben különböznek, és mit lenne jó itthon is bevezetni? Találkoztál már számodra bizarr szokással is?
Finnországban nem nagyon érdekli az embereket mi van rajtad. Lényeg, hogy tiszta legyen és ne sértő. Még állasinterjúra sem kell kisestélyiben menni.
Ez sokaknak furcsa, de Finnországba mindenki szipog, nem véletlen amikor a -20 fokból felszállsz a vonatra ahol meleg van, egyértelműen elkezd folyni az orrod. Eleinte zsebkendőztem, de felesleges mindenki szipog és hiába használsz zsebkendőt fél perc és megint folyik.
Plusz az ország drága, de pl. az uszoda, korcsolyázás tömegsport ingyenes vagy nagyon olcsó.
Szingapúrban rengeteg büntetés létezik, némelyik túl szigorú, de a szemetelésért én is büntetnék. Tetszik, hogy ott fontos a közbiztonság, ha valahol pl. feltörnek egy autót, kiraknak nagy rendőrségi plakátokat, hogy szemtanúkat keresnek.
Németországban a legtöbb iskolában van egy nagy ebédszünet, ami 30-50 perces is lehet. Szerintem ez azért nem praktikus, mert a gyerekek délután 3-ig is gyakran bent vannak. Viszont több időt töltenek közösségben, ami nem rossz:)
Nekem most csak ennyi jut eszembe:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!