Szerinted milyen BUDAPEST?
világ életemben pesti voltam. És egy tuti, itt rohannak az emberek mindig. Az emberek nagy része szarik a mésikra, sok helyen főleg a belvárosban koszos büdös az utca, sok hajléktalan, stb..
Viszont kicsit messzebb a belvárostól (pl 14 ker zugló) már nyugodtabb, ahol van zöld övezet, ahol még nincsenek nagyon elszaporodva a cigányok.
Jó, hogy a seggünkben van minden bolt és üzlet, nyitva vannak szombaton ás vasárnap is.
Barátnőim mindig vidékiek voltak, így mind2 szitut átérzem, hogy milyen. Mindkét helynek megvan az előnye és hátránya.
Van ember akinek az az élete, hogy pörgés legyen körülötte, van aki ezt nem bírja.
Én a belvárost amúgy nem szeretem annyira, élni nem tudnék ott.
Minősíthetetlen, egy európai (fő)városhoz nem méltó hely.
Nem lakom ott, de sokszor járok oda, és egyszerűen felháborító, hogy az országunknak egy ilyen fővárosa van.A közlekedés nulla, semmi nem működik normálisan, piszkos, büdös, fülledt,(húgyos), tele van hajléktalannal.Van pár épület, ami nagyon szép lenne, ha tisztességesen letakarítanák vagy felújítanák, de így sajnos ocsmány az egész.
Az emberek kiégettek, a metrón úgy állnak egymás mellett, mint a zombik.
Én Bp-en születtem és immár 29 éve élek itt..
Sztem az emberek,nem annyira közvetlenek,barátságossak mint pl. ahogy nagymuteromnál tapasztalom vidéken(Tapolca).Lényegében szeretek itt élni,vidéken nem tudnék huzamosabb ideig élni,mert hiányozna Budapest nagy nyüzsgése:)Bkv-t muszáj használni,bár néha autóval is megyek,de belvárosban csak ritkán járok autóval.
pillangó utca és környéke nem éppen a legjobb hely valóban.
de az örs és onnan kicsit távolabbi részek, ond vezér park, szentmihályi út, rákos patak, stb már elég jók.
minden várakozást alulmúlóan ronda. koszos, sok a bunkó ember, szemetelnek, rongálnak, eddig egy városban sem látott mártékben(nem azt mondom, hogy máshol nincs ilyen). minap sétáltam le a Duna-partra, velem szembe jött egy jól szituált, jólöltözött 60as férfi, 2 kutyáját sétáltatta. egyszer csak félreállt és odapisilt a falhoz. hát milyen ember az ilyen? a hajléktalanokra panaszkodnak, mikor ilyen emberek élnek? ugyanez a helyzet, belváros, kevésbé forgalmas utca. jól szituált 40es pasi, megáll, odapisil az autók közé, sétál tovább. hát még a kutya is intelligens annyira, hogy ahol él, oda nem piszkít, arréb megy. 20 évet éltem más városban, de én ilyet nem láttam. ez a mi szerett fővárosunk, egy kosztanya, ilyen emberekkel. a kutyasétáltató tele van aknával, mert a gazdik csesznek felszedni, talán mert ők kutyakaka halomban szeretnek sétáltatni és beszélgetni. meg is ehetnék. nekem is van kutyám, de én fel is szedem és más városban sosem volt ilyen szintű az "aknahelyzet". természetesen tisztelet a kivételnek.
ez a mi imádott fővárosunk, az ország szégyene.
Én nagyon szeretem.
és rettentően sajnálom a sok panaszkodót, hogy nem tudják meglátni a szépet, és a saját életüket nyomorítják meg ezzel a rengeteg panaszkodással.
Sokat szoktam utazni, és bizton állíthatom, hogy Budapest, legalábbis a belváros, vállalhatja a versenyt Madriddal, Londonnal, Berlinnel, Béccsel, sőt még Párizzsal is.
A világ egyik legjobban szervezett tömegközlekedését használhatjuk, a legszebb épületek között sétálhatunk, és világszínvonalú vendéglátó- és szórakoztatóhelyeken tölthetjük el az időt.
Ami ezt elronthatja, az az emberek. Csupa borús képet látni, mindenki beképzelt és bunkó. Senki nem foglalkozik a másikkal, akár meg is halhatnék a Kálvin tér közepén.
Természetesen van még csomó egyéb bosszúság is, de ha az ember nem foglalkozik vele, és megpróbál a jóra koncentrálni, igenis fel lehet fedezni Budapest gyönyörűségét és gyakorlatiasságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!