Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mik a média által közvetített...

Mik a média által közvetített agresszivitás etikai problémái?

Figyelt kérdés

Etika a választott tárgyam és ebből írnék házi dolgozatot, vannak ötletem 2 oldalt már írtam de még 8 kell :D

Mutassa be a média által közvetített agresszivitás etikai problémáit! A médiából

származó példákkal elemezze az agresszivitás káros hatását az egyénre és a

társadalomra!

2015. ápr. 21. 15:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Felsorolhatnád, hogy eddig mikre tértél ki!
2015. ápr. 21. 23:31
 2/3 A kérdező kommentje:
A valosagshowokra (valo világ stb.) es az ujsagokra( Charlie Hebdo) :)
2015. ápr. 22. 07:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Kitérhetnél ezekre is:

1. az agresszivitást tartalmazó animációs filmek gyerekekre és fiatalokra gyakorolt hatása

2. a korhatáros filmek és műsorok gyakorlatilag bármelyik korosztálynak elérhetőek, ennek hatásai

Személyes megjegyzésem: nem tudom, hogy mennyire jó ötlet, de csak érdekességképpen megemlíteném a dolgozatban, hogy régebben a szórakoztatás szerepét a cirkuszi játékok és nyilvános kivégzések töltötték be, ahova az egész család ellátogatott. Ezt talán össze lehetne hasonlítani a mai médiából áradó agresszióval.

2015. ápr. 22. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!