Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A maják tényleg úgy néztek ki...

A maják tényleg úgy néztek ki mint az apocalypto c. filmben?

Figyelt kérdés
hoztak ember aldozatokat is mint ahogy a filmben is van ?
2015. ápr. 21. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A színészek többsége guatemalai, hondurasi, mexikói mesztic vagy indián szóval ja kb. így néztek ki az eredeti maják is. És igen, hoztak emberáldozatokat elég nagy számban.
2015. ápr. 21. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
A maják egy ma is létező népcsoport, kb. 7 millióan vannak, az 1. válaszoló által felsorolt országokban élnek.
2015. ápr. 21. 20:53
 3/6 anonim ***** válasza:

A filmet sokan bírálták, főleg azért, mert pontatlanságok vannak benne. A maják békésebb nép voltak, legalább is ekkorra és a konkvisztádorok megjelenése is inkább az azték civilizáció felé tereli a figyelmünket, akik sokkal agresszívabbak voltak.

A filmet főleg Mexikóváros környékén forgatták, így a szereplők minden bizonnyal inkább aztékok, mint maják, bár a film szavai a maja nyelvből valók. Az azték főváros, amelyet 1325 ben alapítottak, ugyanis Tenoctitlan néven pontosan azon a helyen volt.

A pontatlanságokra jellemző, hogy egyet én is kiszúrtam, mivel valaha amatőr csillagász voltam. Szóval a napfogyatkozás után telihold van a filmben, ami képtelenség, mert teliholdkor a Hold a másik oldalon van, nem a Föld és a Nap között.

Különben a majáknak és az aztékoknak is voltak komoly csillagászati ismeretei, így aligha félhettek a napfogyatkozástól. Másrészt a rituális emberáldozatokat a nép nem láthatta, ezeket szűk körben végezték és a hullagödör is kétséges, de kétségtelenül hatásos fogás a rendező részéről.

[link]

2015. ápr. 24. 11:17
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Valószínű,hogy nem hoztak emberáldozatokat.Az inkább csak aljas rágalom lehet.(Kb.olyan minthogy Irakban tömegpusztító fegyverek voltak )
2015. ápr. 28. 13:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Meg a sok emberáldozatot ábrázoló dombormű is biztos spanyol hamisítvány...
2015. ápr. 28. 14:23
 6/6 anonim ***** válasza:

a 3ashoz esetleg annyit,hogy szerintem egyértelműen lejött a filmből és a jelenetből,hogy az arisztokrácia a nép manipulálására használta fel a napfogyatkozást,mivel pontosan ismerték,sőt tudták mikor lesz színházat csináltak belőle,ezzel is erősítve a hatalmukat.

annyi esetleg,hogy elég gyorsan lement kb 2 perc alatt.

2016. júl. 21. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!