A törökök és a magyarok külsejében van hasonlóság?
Évekkel ezelőtt én sem hittem, hogy ennyi a hasonlóság egyes magyarok, illetve a törökök kinézete között, de azóta sok törököt láttam.
Fejforma, illetve arc terén van hasonlóság
Viszont a magyaroknál igen ritka a mediterrán, délies bőrszín, ami a törököknél gyakoribb.
Van hasonlóság mivel a magyarok már a honfoglalás előtt évszázadokkal is keveredtek a különféle török törzsekkel(pl:baskírok,bolgár-törökök,kabarok) és ez a későbbi időkben is folytatódott(betelepített kunok,besenyők vagy az előttünk itt élő avarok).
A magyarok nagyobb felére ma is a barna haj-barna szem kombináció jellemző. Viszont a törökök mint írtad sötétebb bőrűek valamint szőrösebbek is(mivel,hogy közben ők is keveredtek rengeteget).
A törökökre lenginkább barna vagy fekete haj és világos bőr jellemző. Inkább a kurdok sötétebb bőrüek de ők nem törökök.
Mivel magyarok és törökök többször találkoztak, van hasonlóság.
Nem igazán.....
Bennem van török és magyar is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!