Belegondoltatok már abba, hogy milyen borzalmas kínokat élhettek át azok a nők a középkorban, akiket élve máglyán elégettek boszorkányság vádja miatt?
valami miatt sokkal jobban megrettent, amit az kommunista ávosok csináltak az emberekkel. Talán azért, mert még közelebb van és mérhetetlenül szadista. .
Egy kis izelítő: Volt olyan, aki megjárta mindkettőt, a koncetr. tábor is és a kommunistákét is, és mondta, hogy a szovjet Gulág-táborok mintájára szervezett komcsi táborok hihetetlenül szadistábbak voltak! a recski volt messze a kegyetlenebb!
Ismerd meg a kommcsikat.
Faludy györgy: Börtönversek
Kínrímek
Jaj, jaj nekem!
Csupa ütés, csupa rúgás
az alfelem.
Mi lesz velem?
Tízévi börtön, pusztulás,
jaj, jaj, nekem!
Húszévi sitt:
az ember nők után visít,
de nincs vizit.
Szibéria!
Jajgathatok, mire megyek?
Visz Béria.
A tundra:
ahol elfagy a rab feje
s az ujja.
S az ávós banda!
Mikor megvertek, mindegyiknek
felállt a farka.
Jaj nekem!
Felakasztanak, tarkón lőnek.
Jaj nekem!
Ha pedig
szabadulnék, megírom őket.
Jaj nekik!
(Az ávósok összerúgdostak, majd 24 órára a
falhoz állítottak; akkor gondoltam ki ezt; 1950.)
Én biztos visszahoznám.(TV2 és RTL-klub)
Nem volna többé 'tedd a kezedet a tv-re küldöm az energiát stb baromság'
5-ös: Milyen az a hintáztatás?
Én belegondoltam párszor, de sokkal jobban elképeszt belegondolni abba, hogy a Közel-Keleten még ma is van egyes országokban megkövezés. Számomra ez valami hihetetlen, hogy ilyen még létezhet a 21. században.
Igen, és nem is akarok többet gondolni rá. Már nem akarok senkit sem megsérteni, de a középkor nagyjából arról szólt, hogy az egyház megmondta mit csinálj aztán ha nem akartad, akkor elégettek, fellógattak, leszúrtak. És ezek még csak a lightosabb módszerek, ott voltak olyanok, mint a fűrészelés, vasszűz, karóba húzás...
Az nem szép dolog, hogy kivégezték őket (ma meg inkább egyenesen hihetetlen, úgy ahogy van, hogy valahol még működnek ezek), de az undorító, hogy néhol napokig szenvedni hagyták az illetőt. Intézték el volna inkább gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!