Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi mostanság ez a nagy Sherloc...

Mi mostanság ez a nagy Sherlock-kultusz?

Figyelt kérdés
A TV-ben, amerre nézek, Sherlock, Sherlock, Sherlock. Sherlock és Watson, ahol Watson egy ÁZSIAI NŐ, új Sherlock Holmes, ifjú Sherlock Holmes kalandjai, stb. Nem beszélve a Doktor House-ról, ami egy nem is nagyon titkolt Sherlock-koppintás, méghozzá talán a legjobb. Meg ott van a Robert Downey Jr.- féle két film. Miért van ennek most ekkora kultusza?
2015. jan. 29. 21:13
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Mindegy mekkora kultusza van egy-két alkotás kivételével nem érnek egy dahab szaht se...A régi 70es évekbeli simán oda veri ezeket a giccses alkotásokat

De szerintem csak te kapcsolsz "rossz" helyre hogy mindenhol ebbe botlasz

Ja meg a kedves filmrendezők írok már segghülyék ahoz hogy új történetet kitaláljanak így mindent újra feldolgoznak...mondjuk ez van a zene iparban is nem is hallgatom meg az új zenéket mert a felét régi zenéből vágták ki, a másik felében meg megismétlik 20* oszt jó napot

22/F

2015. jan. 29. 21:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Én nem érzem külön gondnak, hogy Watsont Lucy Liu játsza, elég elismert amerikai színésznő. :)

Amúgy szerintem ez nem kultusz, inkább egy divathullám, vagy talán még az sem. Van ugye az angol sorozat, amiben Benedict Cumberbatch játszik, és ami szerintem zseniális lett. Namost az amcsiknak muszáj volt meglovagolniuk annak a sikerét, szóval szokásukhoz híven ők is próbálkoztak egy saját változattal. A hollywoodi játékfilmek meg mindig is szívesen nyúltak klasszikusokhoz, rengeteg remaket gyártanak. (Ld. pl. képregény feldolgozások.)

Amúgy van rengeteg más sorozat is, nem kell ezeket nézni, ha nem tetszik. :)

2015. jan. 29. 21:43
 3/5 anonim ***** válasza:
89%
Sherlock kultusz azóta van, hogy megírta a könyvet az író. Most egy kicsit így besikerült több is egyszerre, ezért többet hallunk róla, de régen is így imádták.
2015. jan. 29. 21:47
 4/5 anonim ***** válasza:
52%

Mert az emberek szeretik magukat meg nem értett géniusznak érezni.

Jólesik az egónak, hogy simogatják. Mennyire kényelmes már abba a fantáziába ringatni magát, hogy a fantaszikus tudása miatt esetlen az emberi kapcsolataiban, és a zsargon leple alatt olyan bunkó lehet, amilyen csak akar. Különösen a briteknél. Minél udvariasabb egy nép alapjáraton, annál nagyobb igény van a bunkóság egyéb formákban való megnyilvánulására.

2015. jan. 29. 22:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Egész érdekes megközelítéseket lehet olvasni itt...
2015. jan. 30. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!