na svédországban vagyok jelenleg. nagyrészüknek elég karizmatikus, nagy szakálla van. kötött pulóverekben járnak, nagyrészüknek a hosszú szakáll mellé hosszú haj is társul :)
2015. jan. 1. 17:12
2/11 anonim válasza:
Nem szabad az ABBA alapján általánosítani. :))
Sőt, ott is csak az egyik srác volt kicsit... izé.
2015. jan. 1. 17:21
3/11 anonim válasza:
Svédországban ultraliberalista szemlélet az uralkodó, miszerint nem szabad olyan nemi jelzőkkel, mint "férfi" vagy "nő", bélyegezni az embereket, mindenki szabadon eldönti, hogy mi akar lenni, ezért a gyerekeket sem nevelik már konkrétan fiúként vagy lányként. Sőt olyannyira egyenlőséget akarnak, hogy nemsokára a koedukált mosdó lesz a menő, mint nyilvános vizelde.
2015. jan. 1. 17:29
4/11 anonim válasza:
Én is Svédországban élek,de ilyen szakállas-pulóveres fickókat nem nagyon látok :D Talán csak a papák :D Általában magasak,vékonyak,nagyobb részük elegáns,másik részük retkes és slampos.Ez a 30-40-es korosztály.A fiatalabbak tényleg néha nőiesek,bu*isak és trehányak.Nem kötelező eldönteni a gyerek nemét születéskor,rábízzák,hogy mi akar lenni. A fent említett férfi korosztály(30-40) kedves,csendes,udvarias. Talán a mai világban ez nőiesnek számít egy férfi esetében.
2015. jan. 1. 17:38
5/11 anonim válasza:
Amikor erre a kérdésre leltem véletlenül, az volt az első gondolatom, hogy a Kérdező az egyik ABBA-tag miatt tette fel a kérdést. Abban az időben természetes volt, hogy a férfiaknak olyan nőies hajuk legyen. Az 'Együtt' című svéd filmben is volt egy pasi, akinek szinten olyan frizurája volt :)
Én egyébként úgy hallottam, hogy Svédországban a férfiak szívesebben vesznek részt a gyereknevelésben, mint más európai apák. Szeretik a gyerekeket. Tehát számomra olyan "tyúkanyós" típusúak.
2015. jan. 1. 17:49
6/11 anonim válasza:
A 4-es vagyok. Igen,ők is otthon vannak a gyerekkel,de nem feltételnül önszántukból. Itt másak a szokások,szinte kötelező az apának is gyesen lenni,ami összességében sem sok. Ha említem a 3 évet el vannak szörnyűlködve,hogy nálunk milyen elnyomásban élnek a nők !!! hogy otthon kell maradni!!! évekig. Itt persze a nőknek jogaik vannak! és mehetnek vissza szülés után. Nem értik,hogy a gyereknek nem véletlenül találták ki a 3 évet az anyja mellett. Most tekintsünk el az anyagiaktól,amikor az anya rákényszerül korán visszamenni a melóba. A gyes alacsony,elég nagy kieséssel jár itt gyereket vállalni. A család viszont nem olyan összetartó mint nálunk. Sajnos mindenki elvan a tabletjével,közös programot ritkán szerveznek,mert "mindenkinek jár a függetlenség" így a család összes tagja megy a saját dolgára külön-külön.
2015. jan. 1. 17:57
7/11 anonim válasza:
azt csak en vettem eszre, hogy g.ecirere koszos es igenytelen az oltozekuk (foleg a cipojuk)?
2015. jan. 1. 18:39
8/11 anonim válasza:
Megint a 4-es vagyok :D Ja tényleg a cipő!!! Az szinte indenkin mocskos,sáros,mintha az istállóból jött volna. A szép,drága ruhához valami bűn rtek cipő. Persze az is márkás. A gyerekeken is,még az overáll is tiszta sár,nem mossák,mert úgy vannak vele,hogy úgyis összemocskolja a gyerek. A ruha meg ha közel mégy hozzájuk,akkor olyan mérhetetlenül kutyaszagú,hogy hányinger. Mivel mindenki telepakolja a házát és az autóját-vadiúj drága autókat-kutyával. Ja és mosni nagyon ritkán mosnak,mert spórolnak a vízzel. Asszem a HnM oldalán pont ezt is tanácsolják,hogy csak elvétve moss,légy környezetvédő...De az erős izzadtságszag is pofán tud ütni egy-egy jólöltözött emberkénél is..
2015. jan. 2. 08:20
9/11 anonim válasza:
Ami a cipőt illeti: Svédországban sokan szeretnek a természetben kirándulni, talán ez magyarázza meg, mitől ilyen sáros a cipőjük. Viszont a lakásban mindig az előszobában hagyják a cipőt.
2015. jan. 2. 09:38
10/11 anonim válasza:
4-es megint. Nem egy pár cipőjük van és nem is hiszem,hogy ugyan abban túráznak,mint amiben dolgozni mennek. De ha így lenne,sem lenne mentség! Egyébként nmcsak a sportcipők retkesek. Nem mindig veszik le a cipőt,többször is kellett szólnom,hogy vegyék le,mert nálunk nem divat a cipőben járkálás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!