Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szerintetek milyen az osztrák...

Szerintetek milyen az osztrák mentalitás?

Figyelt kérdés
Szerintetek milyenek? Kérem, írjátok a válaszaitok végére, hogy melyik megyében laktok. Felmérést csinálok.

2014. dec. 21. 10:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
60%

Sokkal jobb mint a magyar. Környezet tudatosabb emberek.

Nem szemetelik tele a természetet, mint mi. Szigorú szabályok vonatkoznak a fakitermelésre is annak ellenére, hogy az országuk 60%-a erdő.

Szeretik a tisztaságot, a virágot, kicsit már túlzásba is viszik a dekorálást a ház körül.

Mindennki sportól, még az idősek is járják a hegyeket túrafelszerelésben.

Ritkaságnak számít a lopás, az utcán merik hagyni sokan a lezáratlanul a kerékpárokat, esernyőt, horgászbotot stb.

Igaz az életszínvonal is jóval magasabb náluk.

2014. dec. 21. 11:31
 2/14 anonim ***** válasza:
előző vagyok Fejér megyéből
2014. dec. 21. 11:32
 3/14 A kérdező kommentje:
jártál te már Grazban? XD
2014. dec. 21. 11:42
 4/14 anonim ***** válasza:
30%

Bekepzelt, kepmutato, faragatlan, hangoskodo, kulturalatlan. Az oke, h az orszag rendezett, meg szep, attol az osztrakok nagy resze meg eleg suttyo.

Zapadno-Bački okrug, Szerbia

2014. dec. 21. 16:49
 5/14 A kérdező kommentje:

egyébként meg vannak koszos részei is, és graffitis falak. Nemrég voltam Grazban, nem nevezném tisztábbnak, semmivel sem tisztább, mint más magyar vidéki város.

Bécs is tele van graffitivel meg koldussal, akiknek üres a poharuk. Otthon meg tele van aprópénzzel a poharok. Hát érdekes.

2014. dec. 21. 17:06
 6/14 anonim ***** válasza:
72%

első vagyok

Abban igazad van, hogy a nagyvárosok pl.: Graz semmivel sem tisztább, mint a mi nagyvárosaink. De a falvak hangulata teljesen más, más emberek élnek a falvakban és más a városokban, a városiakról én sem tudok sok jót mondani, de ettől függetlenűl nekem tetszett Graz is.

2014. dec. 22. 09:13
 7/14 A kérdező kommentje:
Nekem is tetszett, ezzel nem vagy egyedül, engem egyedül csak az zavar hogy mindenki el van vakulva Ausztriától meg az osztrákoktól.
2014. dec. 22. 10:31
 8/14 anonim ***** válasza:
Persze, mert irigykedünk rájuk, mert nyugat, jobban élnek, szebb ország, többet adnak a környezetükre stb.
2014. dec. 22. 16:08
 9/14 A kérdező kommentje:
már aki irigykedik. Előbb lennék balkáni, mint osztrák....hát kb ennyire irigykedem...
2014. dec. 22. 16:11
 10/14 anonim ***** válasza:
Légy erős, Mo. nyugatról nézve már a balkánhoz tartozik...
2014. dec. 22. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!