MISKOLC, mi a véleményetek Miskolcról és környékéről?
Költöznél oda, mi a véleményetek róla?
Mi ez a nagy negatív kritika a városról és BAZ megyéről? Aki ott lakik hogy vélekedik erről?
Milyenek ott az emberek?
Tényleg sok a roma?
Amiket nem kérdeztem esetleg meg, írjon bárki bármit, amit tud vagy tapasztalt, mint ott lakó, turista stb
Ha még olvasod a kérdést...
Utolsó válaszoló vagyok. Azért nem henceg vele az ember, mert a miskolciak gyűlölik a budapestieket, és ezt nem is titkolják. Kb. azt gondolják rólunk, mint egy USA ellenes az amerikai életstílusról, vagy a franciákról
Pár alkalommal voltam csak Miskolcon és kijelenthetem, hogy maga a földi pokol! Ronda, minden második szembe jövő ember hipermigmentált, koszos és maguk az ottani magyar emberek is bunkók, zárkózottak úgy általában világra. Eggyik miskolci haverom mondta hogy miskolcon nem a pigmentáltak igyekszenek nagy nehezen átvenni a "fehér ember" életstílustát, hanem a fehérek cigányosodnak! Egy agonizáló szemételep az egész.
Ha élhető helyet akarsz ajánlom figyelmedbe Szegedet, Győrt, Szombathelyet, Sopront, Debrecent, Pécset, Egert!
A válaszok többségénél a romák kerültek elő, de többségben(egyelőre) mégis a fehérek vannak, és az ő viselkedésük is különös. Közlekedni viszonylag jól lehet, lassan vezetnek, bár néha picit bunkók. Nem hiszem, hogy egy miskolci ember megúszná, ha egyszer Budapesten kellene vezetnie(ezt most nem viccből írom).
Viszont magukról a miskolciakról rossz a véleményem. Hogy úgy mondjam, Miskolc nem igazán "úri környék", szóval nem a kulturált felső tízezer lakja. Én diákként tapasztaltam, hogy olyan nagy különbségek vannak egy budapesti és egy miskolci fiatal életfelfogásában, mintha nem is egy országban élnénk. Teljesen máshogy állnak hozzá mindenhez, máshogy reagálnak stb...
Például Budapesten teljesen természetes volt, hogy mindenki külföldre fog költözni, ha nem talál munkát. A miskolciaknak maximum Budapest jutott eszébe, de az is csak "átmenetileg", ameddig Miskolc meg nem javul. Szóval nem igazán mobilisak és nem gondolkoznak nagyban. Sokkal pesszimistábbak, nincs motivációjuk, nincs ambíció. Vitáknál meg egy kicsit "szeszélyesek", hogy úgy mondjam.
Szerintem jobb Budapesten felnőni és az ottani mentalitást átvenni, még akkor is, ha az ember a 8. kerben él(egyébként egyszer láttam egy statisztikát, hogy a 8. kerben magasabb a fizetés, mint Borsodban).
Starsky86
Ugyan már...Miskolc szép város, ahogy ezt a pécsi lakos is leírta.Vannak jó helyek, lehet szórakozni, bulizni.Persze sok a feka, de sajnos minden nagyvárosban szaporodnak.Nagy Miskolc gyűlölő lehetsz Te, nem tudom mi okból.
Debrecenben a nagyállomás és környékén vannak nagyobb számban, de azon kívül abszolút nem jellemző a városra rezes, legalábbis jóval kevsesebb van belőlük mint Miskolcon és így jóval biztonságosabb város is, meg eleve egy fejlődő, színes, renovált, patináns város, ahol az ember életet lát és nem agóniát.
Miskolcról pikk-pakk eltünt 40 ezer ember, Debrecen népessége viszont, 10 éve töretlenül nő és ez azt hiszem sok mindent elárul a két város közti különbségről. Debrecen sokkalta élhetőbb hely Miskolcnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!