Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » MISKOLC, mi a véleményetek...

MISKOLC, mi a véleményetek Miskolcról és környékéről?

Figyelt kérdés

Költöznél oda, mi a véleményetek róla?

Mi ez a nagy negatív kritika a városról és BAZ megyéről? Aki ott lakik hogy vélekedik erről?

Milyenek ott az emberek?

Tényleg sok a roma?

Amiket nem kérdeztem esetleg meg, írjon bárki bármit, amit tud vagy tapasztalt, mint ott lakó, turista stb

2010. jan. 30. 12:21
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
87%
Én budapesti vagyok, amivel Miskolcon nem henceg az ember :S Igazából az emberek nem túl kedvesek (sok a proli), és pénzhiány miatt a város sem túl szép. A roma témánál annyi a különbség, hogy a VIII. kerületben legalább értem, amit mondanak.Ennek ellenére szeretem Miskolcot, de semmi pénzért nem költöznék oda.
2010. febr. 2. 23:57
 22/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hogy érted, hogy nem henceg vele az ember? Miért?
2010. febr. 3. 15:39
 23/30 anonim ***** válasza:
85%

Ha még olvasod a kérdést...

Utolsó válaszoló vagyok. Azért nem henceg vele az ember, mert a miskolciak gyűlölik a budapestieket, és ezt nem is titkolják. Kb. azt gondolják rólunk, mint egy USA ellenes az amerikai életstílusról, vagy a franciákról

2010. júl. 14. 02:41
 24/30 A kérdező kommentje:
Olvasom :) Köszi a választ, elég kiábrándító.. :/
2010. júl. 14. 10:46
 25/30 anonim ***** válasza:
41%

Pár alkalommal voltam csak Miskolcon és kijelenthetem, hogy maga a földi pokol! Ronda, minden második szembe jövő ember hipermigmentált, koszos és maguk az ottani magyar emberek is bunkók, zárkózottak úgy általában világra. Eggyik miskolci haverom mondta hogy miskolcon nem a pigmentáltak igyekszenek nagy nehezen átvenni a "fehér ember" életstílustát, hanem a fehérek cigányosodnak! Egy agonizáló szemételep az egész.

Ha élhető helyet akarsz ajánlom figyelmedbe Szegedet, Győrt, Szombathelyet, Sopront, Debrecent, Pécset, Egert!

2012. aug. 9. 15:28
 26/30 anonim ***** válasza:
41%

A válaszok többségénél a romák kerültek elő, de többségben(egyelőre) mégis a fehérek vannak, és az ő viselkedésük is különös. Közlekedni viszonylag jól lehet, lassan vezetnek, bár néha picit bunkók. Nem hiszem, hogy egy miskolci ember megúszná, ha egyszer Budapesten kellene vezetnie(ezt most nem viccből írom).

Viszont magukról a miskolciakról rossz a véleményem. Hogy úgy mondjam, Miskolc nem igazán "úri környék", szóval nem a kulturált felső tízezer lakja. Én diákként tapasztaltam, hogy olyan nagy különbségek vannak egy budapesti és egy miskolci fiatal életfelfogásában, mintha nem is egy országban élnénk. Teljesen máshogy állnak hozzá mindenhez, máshogy reagálnak stb...

Például Budapesten teljesen természetes volt, hogy mindenki külföldre fog költözni, ha nem talál munkát. A miskolciaknak maximum Budapest jutott eszébe, de az is csak "átmenetileg", ameddig Miskolc meg nem javul. Szóval nem igazán mobilisak és nem gondolkoznak nagyban. Sokkal pesszimistábbak, nincs motivációjuk, nincs ambíció. Vitáknál meg egy kicsit "szeszélyesek", hogy úgy mondjam.

Szerintem jobb Budapesten felnőni és az ottani mentalitást átvenni, még akkor is, ha az ember a 8. kerben él(egyébként egyszer láttam egy statisztikát, hogy a 8. kerben magasabb a fizetés, mint Borsodban).

2012. aug. 10. 08:22
 27/30 anonim válasza:
58%

Starsky86

Ugyan már...Miskolc szép város, ahogy ezt a pécsi lakos is leírta.Vannak jó helyek, lehet szórakozni, bulizni.Persze sok a feka, de sajnos minden nagyvárosban szaporodnak.Nagy Miskolc gyűlölő lehetsz Te, nem tudom mi okból.

2012. aug. 15. 13:01
 28/30 anonim ***** válasza:
23%
Nem "egyenletes" a cigánypromléma az országban! Igen, nagyváros Miskolc, de Győr vagy Szeged is az, de ezekben a városokban tized annyi rezes nincs, teljesen nyugodtan lehet, legalábbis a központjukban még éjszaka, akár egyedül is sétálgatni, na ezt tedd meg Miskolcon! Nem tudom, hogy te hány helyen jártál Miskolcon kívül életed során, de ha neked élhető hely akkor alacsony lehet a mércéd! Lehet laksosságilag egy jókora, közepes nagyságú város, de szerintem halál sivár, akár szórakozás terén, akár kultúrális téren. Az biztos, hogy nem egy urbánus, szabadszellemü, világfi az átlag miskolci, inkább az a "jólvan az úgy" beletörődő fajta. Nem véletlenül lepték el a várost a cigányok, ezt a győriek vagy debreceniek sohasem tűrnék el és akár "vasvillát is ragadnának"!
2012. aug. 15. 15:39
 29/30 anonim válasza:
92%
Igen, az általad említett városokban kevesebb feka van.Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy sajnos szaporodnak országszerte.Itt is sétálhatsz rengetek városrészben éjszaka, semmi bajod nem lesz.Ahol több feka van az az Avas városrész, Lyukó, valamint a számozott utcák környéke.Sok helyen jártam már, akár külföldön, akár belföldön.Itt az a kérdés, hogy Te hányszor jártál Miskolcon, hogy sivárnak állítod be.Sétálj végig MO. leghosszabb főutcáján, lesd meg a Diósgyőri Várat, gyönyörködj közben a Bükkben, vonatozz fel Lillára, csobbanj meg az európai szinten egyedülálló Barlangfürdőben, akár még az állatkertbe is elmehetsz.Nem hinném, hogy ez olyan sivár lenne.Debrecent nem tudom miért hoztad szóba, ott is van sajnos roma bőven.
2012. aug. 15. 20:20
 30/30 anonim ***** válasza:
17%

Debrecenben a nagyállomás és környékén vannak nagyobb számban, de azon kívül abszolút nem jellemző a városra rezes, legalábbis jóval kevsesebb van belőlük mint Miskolcon és így jóval biztonságosabb város is, meg eleve egy fejlődő, színes, renovált, patináns város, ahol az ember életet lát és nem agóniát.

Miskolcról pikk-pakk eltünt 40 ezer ember, Debrecen népessége viszont, 10 éve töretlenül nő és ez azt hiszem sok mindent elárul a két város közti különbségről. Debrecen sokkalta élhetőbb hely Miskolcnál.

2012. aug. 16. 01:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!