Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért kell minden éven nyígni...

Miért kell minden éven nyígni a Helloween miatt?

Figyelt kérdés
Nemigaz hogy minden éven azon sír ebben az országban sokaknak a szája hogy az nem magyar ünnep. Na és akkor mi van ha nem magyar ünnep? Nem kötelező ünnepelni senkinek, akinek pedig tetszik és jólérzi magát vele akkor az miért gond? Sokan azt is mondják hogy itt halottak napja van ilyenkor, viszont ez sem igaz mivel nem is egy napon van a kettő. Attól ugyan úgy kilehet menni másnap a temetőre és megemlékezni az elhunytakról. Sajnálom, hogy ennyire begyöpösödött csökkent agyúak vannak ebben az országban.

2014. okt. 31. 22:11
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*Halloween még mielőtt jönnének az okosak.
2014. okt. 31. 22:21
 2/12 anonim ***** válasza:

Ezt én sem értem. Szerintem simán megfér a mi ünnepeink mellett, arról nem is beszélve, hogy ránk fér pár vidámabb ünnep.

Az, hogy egyik nap beöltözünk és jól érezzük magunkat nem függ össze azzal, hogy a következő napon kimegyünk a temetőbe és megemlékezünk a szeretteinkről.

2014. okt. 31. 22:24
 3/12 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, sajnos eleve nagyon szomorú nép a magyar, szerintem sem árt egy kis vidámság.
2014. okt. 31. 22:26
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sokan nincsenek tisztában egy dologgal, legalábbis egy másik kérdésnél volt egy válasz ami elégé ezt sugallja.

"Eredetileg nov. 1 mindenszentek ünnepe és nem halloween Magyarországon. Ez egy vallásos ünnep, megemlékezünk az elhunytakról és imádkozunk a lelkeikért."

Sokan úgy ítélik el az ünnepet, hogy utána sem néznek.

2014. okt. 31. 22:28
 5/12 A kérdező kommentje:
ezért írtam hogy elég sok csökkent agyú van sajnos
2014. okt. 31. 22:36
 6/12 anonim ***** válasza:
34%

Inkább azok a csökkent agyúak, akik ilyenkor ünnepelnek.

Ma a temetőn keresztül jöttem haza, és már nagyon sokan voltak kint a síroknál. Akinek több helyen van halottja, azok nem csak nov.1.-én mennek a temetőbe.

Aki gyászol, azt joggal zavarja a mulatozás.

2014. okt. 31. 22:49
 7/12 A kérdező kommentje:
Mégis miért zavarja joggal a mulatozás? Ennyi erővel bármelyik nap ha gyászolok, esetleg eszembe jut egy emlék egy elhunyt rokonomról, de más mulatozik az miben érint engem? Ez kb olyan. A temetőben meg a lakásában úgy sem mulatoznak, ezért értelmetlen amit mondtál. Maximum akkor találkozik mulatozó emberekkel ha elmegy a beöltözős buliba.
2014. okt. 31. 23:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem a temetőben mulatoznak...

Amúgy nekem is sok helyen vannak eltemetve a rokonaim mégis sikerül egy nap alatt az összes sírt meglátogatni.

2014. okt. 31. 23:40
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
ha mar mindenkepp majmolni akarjatok az amcsikat, miert nem tartjatok meg az osszes unnepuket?
2014. nov. 1. 09:59
 10/12 A kérdező kommentje:

#andrysh

Miért kéne mindent megtartani? Miért nem lehet azt csinálni ami tetszik? Te ilyen igazi végletek embere lehetsz.

2014. nov. 1. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!