Ez a mindent látó szem, amit a törököknél kapni, mit jelent?
Figyelt kérdés
Kék üvegre festett szem....2014. szept. 7. 16:02
2/5 A kérdező kommentje:
igen!
2014. szept. 8. 21:36
3/5 anonim válasza:
A nazar vagy boncuk (bondzsuk) véd a szemmelveréstől. csak a tudatlan törökök használják, mivel az iszlám szerint súlyos bűn Allahon kívül mástól várni a segítséget. Allahnak pedig nincs szüksége amulettekre.
Szóval, ha tetszik, hordjad, de ne lepődj meg, ha a törökök csóválják a fejüket. 8egy nem-muszlimon egyébként is mókásan mutat.)
4/5 anonim válasza:
Nem teljesen ıgy van ahogy az elöttem szolo ırta..valoban vedö jelege van a szemmel veres ellen ved,de szınte mınden török haztartasban ıgy nalunk ıs ıtthon megtalalhato,vedelmet bıztosıt. nagyon sok fajta letezık olyasmık ıs mınt a szelcsengök,illetve karkötök ıs. En a szulejman TOPKAPI palotajaban vettem egy csodaltosan szep karkötöt ılyen szemecskekböl üvegböl gyönyörü szep,es pl ajandekokra ıs ragasztanak fel aprocska ılyen dıszeket szoval nagyon nepszerü...
5/5 anonim válasza:
#3 vagyok.
Igen, sajnos látom, hogy a legtöbb háztartásban van ilyen, de ez nem bizonyíték arra, hogy ez helyes az iszlám szerint.
Ugyanilyen példa, hogy a nők nagy része nem hord kendőt. akkor ez helyes az iszlám szerint?
Egy darab festett kő/üveg semmilyen védelmet nem biztosít. Ez babona, és mint társítás, az egyik fő bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!