Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Az igaz, hogy az olaszok...

Az igaz, hogy az olaszok macskát esznek?

Figyelt kérdés
Egyesek azt mondják, hogy ez hülyeség, egy tévhit, míg mások azt, hogy igen, csak álcázzák

2014. szept. 5. 17:04
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
tudod egyáltalán hogy mit jelent a perverz szó?
2014. szept. 6. 13:23
 12/22 anonim ***** válasza:
57%
Sajnos nem tévhit. Ma már ugyan ritkábban fordul elő, de régebben, főleg délen, bizony rendszeresen ettek macskát. Az olasz tévében volt is botrány amiatt, hogy az egyik séf macskarecepteket tett közzé.
2014. szept. 6. 16:04
 13/22 A kérdező kommentje:
Igen, ma olvastam arról a séfről, aki macskát főzött egy cikket. De ugye ez a macskaevést az átlag olasz emberek nem csinálják, meg a többiek is ritkán? mert nekem Olaszország az egyik kedvenc országom, imádom a nyelvüket, kultúrájukat, az olasz konyhát, stb.
2014. szept. 6. 16:08
 14/22 anonim ***** válasza:
19%
..és még a macskákat is.
2014. szept. 6. 16:30
 15/22 A kérdező kommentje:
?
2014. szept. 6. 16:31
 16/22 anonim ***** válasza:
79%
Igen, igaz. Nápoly a határ, attól délre megeszik, de az északi, iparosodottabb, fejlettebb területen már nem.
2014. szept. 12. 14:41
 17/22 anonim ***** válasza:
97%

Kérnèm, hogy ne terjesszünk hülyeségeket.

Az igaz, hogy egy-két területen esznek macskát, de ez nem èszak-dél kérdés. Dél-Olaszország se egységes, a legtöbb helyen ott se esznek macskát. Vicenza meg északon van, és mégis ott megeszik.

A dolog nem általános, nem árulnak macskahúst a hentesboltban. A macskaevés az olaszok többsége számára megbotránkoztató. A korábban emlìtett szakácsot, aki megadta a receptet a tv-ben (miközben tök mást fözött), ki is rúgták érte.

2014. szept. 25. 07:33
 18/22 anonim ***** válasza:
76%

Svájcban is előfordul, hogy esznek, de ott sem engedélyezett a vele való kereskedelem. De még egyes tanyákon előfordul. Náluk alapvetően törvény nem tiltja. Valószínűleg más országokban is előfordul.

A háborúk alatt sok háziállatot megesznek az emberek, sőt még a patkányokat is, ha rákényszerülnek. Végülis a hús az hús. Az emberhús is ugyanolyan tápláló lenne. És az elsőnek igaza van, a haszonállatokat senki nem sajnálja? Pedig ugyanolyan fájdalmas nekik ha levágják őket. Ráadásul egész életükben be vannak zárva, míg a macskák ahhoz képest elég szabadon élhetnek.

2014. szept. 25. 08:25
 19/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, láttál te már egyáltalán arról videót, amikor a kutyákat meg a macskákat (nem olaszokról van most szó) azért kínozzák, mielőtt megölik őket, hogy minél ízletesebb húsuk legyen? Meg hogy azokat hogy tartják? Kétlem...
2014. szept. 25. 16:33
 20/22 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, én láttam ilyen videókat. De te nem jártál még vágóhídon, és állattartó telepen, úgyhogy fogalmad sincs mekkora párhuzam van a kettő között. Mindenki beszopja, hogy a "haszonállatok" gyorsan halnak meg, és hogy nem szenvednek amíg tartják őket. De ez nem igaz. És egy borjú sem akar jobban meghalni, mint egy kutya. Mellesleg te nem a fájdalomokozás miatt vagy kiakadva. Te akkor is utálnád az ázsiai kutyaevőket, ha igyekeznének minél gyorsabban megölni az állatokat. Neked csak az számít, hogy ne kutya legyen.

A kérdésedre korábban válaszoltam. De te mielőtt vádaskodsz, tájékozódj a "haszonállattartás" témájában.

2014. szept. 26. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!