Az igaz, hogy az olaszok macskát esznek?
Kérnèm, hogy ne terjesszünk hülyeségeket.
Az igaz, hogy egy-két területen esznek macskát, de ez nem èszak-dél kérdés. Dél-Olaszország se egységes, a legtöbb helyen ott se esznek macskát. Vicenza meg északon van, és mégis ott megeszik.
A dolog nem általános, nem árulnak macskahúst a hentesboltban. A macskaevés az olaszok többsége számára megbotránkoztató. A korábban emlìtett szakácsot, aki megadta a receptet a tv-ben (miközben tök mást fözött), ki is rúgták érte.
Svájcban is előfordul, hogy esznek, de ott sem engedélyezett a vele való kereskedelem. De még egyes tanyákon előfordul. Náluk alapvetően törvény nem tiltja. Valószínűleg más országokban is előfordul.
A háborúk alatt sok háziállatot megesznek az emberek, sőt még a patkányokat is, ha rákényszerülnek. Végülis a hús az hús. Az emberhús is ugyanolyan tápláló lenne. És az elsőnek igaza van, a haszonállatokat senki nem sajnálja? Pedig ugyanolyan fájdalmas nekik ha levágják őket. Ráadásul egész életükben be vannak zárva, míg a macskák ahhoz képest elég szabadon élhetnek.
Kérdező, én láttam ilyen videókat. De te nem jártál még vágóhídon, és állattartó telepen, úgyhogy fogalmad sincs mekkora párhuzam van a kettő között. Mindenki beszopja, hogy a "haszonállatok" gyorsan halnak meg, és hogy nem szenvednek amíg tartják őket. De ez nem igaz. És egy borjú sem akar jobban meghalni, mint egy kutya. Mellesleg te nem a fájdalomokozás miatt vagy kiakadva. Te akkor is utálnád az ázsiai kutyaevőket, ha igyekeznének minél gyorsabban megölni az állatokat. Neked csak az számít, hogy ne kutya legyen.
A kérdésedre korábban válaszoltam. De te mielőtt vádaskodsz, tájékozódj a "haszonállattartás" témájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!