Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Japánban ez most is megvan a...

Japánban ez most is megvan a jellegzetes kultúra?

Figyelt kérdés

Az emberek udvariasak, és megvannak a sajátos szokásaik. Persze gondolom nem mindenhol ugyanúgy. Nekem nagyon tetszik ez a stílus, és sokat gondoltam már arra, hogy határozatlan ideig Japánban éljek, hogy kipróbálhassam.

Semmi valóságalapom nincs, és olyat kérdezek, akinek van, hogy hol vannak Japánban olyan városok/faluk, ahogy még megvannak ezek a szokások? Mint pl: csészéből isszák a teát; szőnyegen ülnek, alacsony asztaloknál; időnként kimonót hordanak; meghajolnak a feljebbvalók előtt, és ha bocsánatot kérnek; etc.

Remélem elég világosan fogalmaztam :)

2014. aug. 24. 21:27
 1/3 anonim válasza:

Sajnos pontosan nem tudom, de úgy olvastam, hogy akár egy nagyvárosban is találhatsz ilyen embereket. A japánok sokkal hagyományörzőbbek, mint mi.

Szóval sztem akármelyik városba/faluba elmehetnél. De ha biztosra akarsz menni, akkor sztem falun több az esély.

2014. aug. 24. 22:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Az hogy Japánban élj határozatlan ideig, az nem csak úgy megy hogy kiutazol és ott is maradsz. Nehezebb bejutni és letelepedni mint az USA-ba. De hogy a kérdésedre is válaszoljak. Tartják a japánok ezt a szokást a nagy városokban is, de nem annyira figyelhető meg mint vidéki kissebb városokban vagy falvakban. Nagyvárosokban mint Tokyo, Yokohama, Osaka, Kyoto, a mai generáció már nem igazán él a régi japán "szokások" szerint, de persze van köztük akik tartják a hagyományokat.
2014. aug. 26. 17:20
 3/3 anonim ***** válasza:

A hajlongás az még mindig megy. A hiararchia is megvan (idősebb, tapasztaltabb, régebben ott dolgozó, odajáró tisztelete), főleg munkahelyen és iskolában meg ilyesmi intézményekben.

Kimonót inkább csak ünnepekkor hordanak, akkor se mindenki. Ugyanis macerás a felvétele.

Fesztiválokra sokan yukata-t vesznek fel (nyári változata a kimonónak, könnyebb anyag és könnyebb felvenni).

Ha ott akarsz élni az elég komoly lemondásokkal jár, és persze kemény munkával. A legtöbben angoltanárnak mennek, de így hogy nem anyanyelved az angol, valahogy bizonyítanod kell hogy nagyon jól beszéled (azt hiszem olyasmi hogy mennyi évig tanultad vagy nem tudom, munkaadótól függ gondolom).

Esetleg ha valami szakmában kiválóság vagy (tudomány, vagy cég küld ki itthonról, stb).

Megvannak a jó oldalai, de a rosszak is. Ha tudsz angolul nézz youtube csatornákat, sokan akik ott élnek külföldiek, sok videót töltenek fel ahol a valóságot mesélik (és mutatják), nem csak azt amit az útikönyvekben olvasol.

2014. szept. 10. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!