Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hogyan lehet vadkempingezni?

Hogyan lehet vadkempingezni?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy elvileg tilos, mégis ismerek több embert, aki hálózsákkal, stoppal sátorral járt be egy csomó helyet. Mo.-n mire számíthat az, akit elkapnak? Mennyire veszik szigorúan? Mire kell figyelni? Külföldön hogy állnak ehhez? (Szlovénia, Ausztria, Horvátország érdekel elsősorban)
2014. máj. 24. 13:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Olvasd el az erdő törvényt,abban benne van.

Egy erdész ajánlotta nekem is.Egy éjszakát bárhol kint alhatsz,tehát ha változtatod a sátorhelyed,akkor akár hosszabb időt is kint tölthetsz.De!Érdemes tájékozódni,hogy nincs e bármilyen tilalom az adott területen.Van vmi oldal,ahol frissítik ezeket az infókat,ha megtalálom írok.

Még magán erdőben is lehet sátorozni.

Mi renszeresen szoktunk kint aludni,nem egyszer futottunk bele erdészekbe,vadászokba.

2014. máj. 24. 13:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Megint én...

erdőtörvény 80./ 1-4.,82./1-amit szabad

81./a-d.-amit nem szabad

2014. máj. 24. 14:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Van, amelyik országokban tilos, másutt nem, de ahol tilos, ott is szabad a szolidabb formáját, aminek már nem tudom, mi a neve (szerk. megérkezett a párom, aki tudja. bivakolás :D)... Amikor csak pár órát vagy ott, csak a szükséges helyet foglalod, nem gyújtasz tüzet, csak alszol.

Magyarországon még elég állandó vadkempingek is vannak, ahol nyáron állandóan egy csomó ember dekkol, akad mellette egy fizetős zuhanyozóhely és ott van a Tisza is... :D

2014. máj. 24. 14:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Utolsó: tudnál ilyen helyeket írni?

Ausztriában pl. hogy állnak a vadkempingezéssel? Azt olvastam neten, hogy a lakókocsis formáját büntetik, sátorral szintén (max. engedéllyel), viszont a "bivakolást" megtűrik, de csak ha egy éjszakán egy helyen alszik az ember.

Nekem amúgy az az elképzelésem, hogy nem sátrat vinnék, hanem

1. vagy egy túrázós függőágyat, amit ki lehet feszíteni két fa közé és van rajta szúnyogháló

2. vagy egy sátorponyvát, amit biciklire rakok. Ez egy kicsit talán elrugaszkodottabb elképzelés, de a következőről van szó: olvastam valahol egy olyan módszerről, hogy "fejjel lefele" állítja az ember a biciklit, és ráhúz egy ponyvalapot, amit kétoldalt lecövekel. Így kapunk egy sátorszerűséget, aminek a bicikli kerekei alkotják a "gerincét". Egy ember hálózsákkal elfér alatta, és így megvéd a csapadéktól.

Szóval én eközül a kettő közül választanám valamelyiket.

2014. máj. 24. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!