Miért rojtos az indiánok hagyományos viselete?
Figyelt kérdés
A kérdés megválaszolása szorgalmi feladat általános iskola 5. osztályában. Nem tértek ki rá, a bőr vagy a szövet ruhadarabokra gondolnak-e, azt sem tudni, kapcsolódik-e egy mítosz illetve legenda a dologhoz, vagy gyakorlati választ várnak. Kevés dolgot találtam eddig, talán rossz helyen kerestem.2014. febr. 19. 11:36
1/5 anonim válasza:
A rojtok lovak sörényének látványát mintázza a ruhadarabokon
Ők vették észre ugyanis, hogy a lovak szőre száraz maradt a sörényük alatt, és kezdetben ők is hasonló praktikus célból, majd többnyire csupán látványelemként használtak rojtokat ruhájukon.
(nem magamtól vagyok ilyen okos :))
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi! A sörényes magyarázatra még nem találtam rá sehol, pedig még logikus is! Most már ezt is tudom! :)
2014. febr. 19. 12:18
3/5 mustafa33 válasza:
A sok kúszástól. (le ne írd! ☺)
4/5 A kérdező kommentje:
Ja, a kúszás eddig is benne volt a pakliban, csak arra gondoltam, inkább a medvékkel és farkasokkal való közelharc a valószínűbb, bár okozhatták a tábortűzből kipattanó szikrák, az ölbe ejtett békepipa, a sorjás csatabárd vagy az ősök feldühödött szelleme... ;)
2014. febr. 22. 22:51
5/5 mustafa33 válasza:
Ahogy mondod, a komplex megoldások a nyerők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!