Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyen a magyar sárkány? Mik...

Milyen a magyar sárkány? Mik a jellegzetességei s mikor jelenhetett meg először? Mióta beszélhetünk magyar sárkányról?

Figyelt kérdés
Keresgéltem a neten de egyenlőre nem találtam kielégítő választ. Tudtok esetleg erről szóló tanulmányról?

#sárkány #népmese #magyarsárkány
2014. jan. 26. 18:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Ilyen: [link]
2014. jan. 26. 23:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem így hívják,a most már kihalt fajt, hanem más nevet adtak nekik a 19. században és azt találták ki, hogy 65 millió éve kihaltak, pedig teljesen ép csontvázak kerülnek elő mai napig... ha beismernék a létezésüket, akkor Isten létezése is bizonyítást nyerne a világ előtt, hisz dőlne az összes kormeghatározásuk is, így ezt nem tehetik, mert istentelennek muszáj tagadni, akár hazugság árán is.
2014. jan. 27. 08:21
 3/7 mustafa33 ***** válasza:
Pontosíts. Zoológia? Paleontológia? Néprajz? Népmese? babona? Újkori mese? Sci-fi?
2014. jan. 28. 22:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne. De itt konkrétan mire gondolsz?
2014. febr. 3. 11:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Eredetileg a népmesékre vonatkozóan tettem fel a kérdésem, de tulajdonképpen minden szakterület meghatározása érdekel.
2014. ápr. 22. 21:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Sőt ahogy meg is fogalmaztam tulajdonképpen az érdekel hogy a sárkány alakja mikor jelent meg a magyar kultúrában, és hogyan vagy honnan...
2014. ápr. 22. 21:19
 7/7 mustafa33 ***** válasza:
A magyar sárkány egy specifikus faj. Eltérően a nyugati mesék sárkányaitól nem egy hüllő. Tulajdonképen emberi tulajdonságokkal bír (lehet több feje, de az is inkáb nyugati beszivárgás), emberi módon harcol (birkózik és két kezével megfogva derékig belevágja a vitézt a földbe). Inkább ember mint állat, csak hatalmas és roppant ereje van. És nem a saját szárnyai segítségével repül mint a nyugati hüllő, de lovon jár, méghozzá táltos lovon ami repülni is tud. A nyugati sárkány barlagban lakik és felfalja a királylányt. A magyar sárkány palotában lakik, asztalnál eszik, a királylány főz neki és vezeti a háztartását. A magyar sárkány tulajdonképen egy rendkívüli képességű táltos.
2014. ápr. 22. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!