Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Irigységből hisztiznek a...

Irigységből hisztiznek a tűzijáték miatt?

Figyelt kérdés

Én is rakétáztam, és nem öltem meg senkit, nem gyújtottam fel semmit. Hangos, fényes, jó érzés és szép látvány. Én az év többi részében hallgatom a szomszéd kutyáját, vagy az ordító kölykét, akár nyáron is, amikor nyitva az ablak. Mégsem követelem, hogy tiltsák be a kisgyerekeket a panellakásokban. Mit kell egyetlen este miatt hisztizni? Az ablak csukva, kutya bezárva, mi történhet? Pár barom meg már valami netes petíciót oszt meg Facebookon, hogy tiltsák be. Olyan hülyeségeket írnak ott, mint a halálra rémült idősek (aki öreg, az hülye is?), vagy a tömegesen pusztuló vadmadarak.

Miért kell ez? Van valami a télben, ami nem a punnyadásról, a szürkeségről szól, erre már jönnek a besz.ari, okoskodó, hülye magyarok a kocsmafilozófiájukkal, meg a szenvedésükkel, mert annyira, de annyira fáj a magyarnak, ha a szomszédja egy kicsit jól érzi magát.

Rosszul látom, vagy tényleg a rosszindulat és az irigység köti össze az embereket ebben az országban?

2014. jan. 2. 08:34
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

" szánkózás, hógolyózás,

kiállítások, múzeumok, koncertek,

séta, fényképezés, teázóba menni,

stb. "

Nem akarlak bántani, de ha neked ennyi elég, akkor vagy idősnek tetszik lenni, vagy valami nem stimmel veled. Mindig tartottam az olyan emberektől, akik ilyen visszafogott, halvérűek voltak, általában nem is tévedtem.

Én élveztem, némelyik különösen szép volt. Senkinek se ártottam vele, nem okoztam kárt. Ha valaki nem tud vigyázni a kutyájára, az az ő hibája. Az összes többi pont a "petícióban" egy nagy baromság. Amikor én voltam kicsi, még csak petárdák voltak, minden hülye azt dobálta, mégse lett "pszichésen maradandóan sérült" minden kortársam.

Egyszerűen csak arról van szó, hogy aki nem tud rendesen szórakozni, az irigy lesz, és megpróbálja tönkretenni a normális emberek buliját. Ha nem a petárda, akkor a rakéta a bűnös, utána jöhetne a pezsgő, mert veszélyes a dugó, majd a hangos nevetés, de talán még az éjfélig tv nézés is bántana valakit, aki ezért a betiltását követelné.

2014. jan. 2. 11:00
 12/20 Grielean ***** válasza:
52%

"Szerintem végtelen primitív lélekre vall, aki ezt élvezi. 'Húú hangos, fényes, aztaaa...'. Hülyékkel meg nem érdemes vitázni."

Szerintem végtelen primitív lélekre vall, ha valaki az alapján ítél el másokat, hogy képesek értékelni azt, amit ő nem... Na, egy ilyen ember, mint Ön, ezerszer is kevésbé való egy civilizált társadalomba, mint aki petárdázással zavar másokat!

2014. jan. 2. 12:30
 13/20 anonim ***** válasza:
23%
Na ez is mutatja, hogy nem vagy egy bonyolult lélek. A buta ember ismertetőjele, hogy hang, fény, ordítás, ital, drog stb. kell neki, hogy szórakozzon, magában nem tud meglenni, mindig egyre több kell, semmivel nem tudja beérni. Az értelmes ember meg leül és nem unatkozik, hanem elfoglalja magát.
2014. jan. 2. 13:15
 14/20 Grielean ***** válasza:
76%
Áruld már el, mi köze a tűzijátéknak a drogokhoz? Hogy lehet valaki ennyire korlátolt gondolkodású?
2014. jan. 2. 13:45
 15/20 A kérdező kommentje:
Az értelmes, de főleg kiegyensúlyozott, lelkileg is egészséges ember nem fél megélni a színes, szagos, néha hangos, veszélyes valóságot. Általában azok próbálják magukat okosnak beállítani, akik valamilyen helyzetben megszeppennek. Fogadjunk, hogy táncolni se szeretsz, sose engeded el magad, mert az hülyeség, meg veszélyes. Inkább eljátszol az asztalnál egy darab radírral, csak nehogy valami olyat kelljen csinálnod, ami kimozdít a komfortból. Persze, ez tök ciki, ezért inkább bölcsnek mutatod magad, pedig ez csak gyökérség. Ismerem a fajtád. :)
2014. jan. 2. 13:54
 16/20 anonim ***** válasza:
68%

Ez csak duma, kozbe meg a szomszed nojere relaxalsz...

Miaz h feny, hang stb szoval vki azert buta mert jol meri erezni magat?

Sztem legbelul te is eljatszol a gondolattal, csak martirkodsz, h ez neked nem kell, majd en megmutatom h igy is lehet...

Csak nem mered meglepni, inkabb emeszted magad...

2014. jan. 2. 14:28
 17/20 anonim ***** válasza:
80%

Én nem szoktam venni rakétát, mert minek szórjam a pénzt ,ha mások vesznek és csak ki kell mennem éjfélkor és nézni.

De a petíció egy marhaság. 1-2 óráról van szó az évben!! Aki ezt nem bírja elviselni az költözzön ki a pusztába ilyenkor és aludjon ott. Normális egészséges idegrendszerű kutya bírja a durranásokat ,az enyém mellé petárdát lehet dobni akkor sem szalad el. A gyenge idegrendszerűt meg be kell zárni, de ha kiszökik akkor eleve nem volt jó a kerítés. Sápitozó öregek meg vegyenek be nyugtatót és hallgassanak Mozartot fülhallgatóval amíg el nem fogy a muníció. A vadakat meg inkább hagyjuk , mert mikor vadászat van akkor sem hangtompítóssal lövik ki őket, de a tüzijáték alapvetően lakott területen van ,ahol veréb meg galamb van ,ami már tökéletesen megszokta a városi zsivajt.

2 órás légszennyezés meg röhej ,úgy ahogy van. Csepp a tengerbe. Ezzel az erővel be kell tiltani a futást is, mert az intenzívebb légvétel több széndioxidot juttat a levegőbe.

2014. jan. 2. 16:20
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én kutyatulajdonos vagyok. A tüzijátékot megértem, mert az szép, csak azt nem tudom, miért a házak közül lőtték nálunk, mikor a Duna-parton lakunk, de hát ők tudják... Szóval a tűzijátékban van esztétikai élvezet. De a petárdát nem tudom megérteni, mert elhiszem, hogy te nem bántasz vele senkit, de Bécsben is mellém dobta egy idióta a petárdáját, mert az vicces, itthon is hülyén használják az emberek, és van egy barátnőm, akinek felgyulladt a kabátja és nagyon csúnyán elszenesedett a karja tőle gyerekkorában. Nem ő petárdázott, hanem úgy gondolták, vicces megdobni. A kutyákat is fölöslegesen idegesíti, mert semmi értelme. Szerintem,d e persze, erre valaki elmondja majd, hogy ezért meg ezért van értelme. Igazából mindent lehet hülyén használni, persze, a konyhakést sem kell betiltani, csak mert valaki leszúrja vele a feleségét, csak mi egy kis városban lakunk, és mellettünk hatalmas szántóföld, rét, erdő, vízpart van. Amelyik gyerek odamegy durrogtatni, annak áldásom rá, de a kapu elé ne dobálják, és nem vicces a kocsik elé bedobni sem...

Viszont hogy jön ide az irigység szó?

2014. jan. 2. 19:26
 19/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Amúgy én beengedtem a kutyákat a házba, és elvoltak, szóval nem kell túlzásba esni, de mondjuk szegény valóban nem tudja, mitől van. Nem ismerem ezt a petíciót, de tényleg túlzás 1-2 dolog.
2014. jan. 2. 19:29
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem is a buta embereknek nagy dolog a tűzijáték.

Pénzkidobás is.Sajnos hiába van gazdasági válság,és vannak akik 70 ezerből élnek,akkor is lesz tűzijáték 150 millió Ft-ból augusztus 20.-án,mert ez annyira fontos.Élni nem lehet nélküli.

Gyakorlatilag ezek az ünnepek is csak arra vannak,hogy eltereljék a csalókról a figyelmet.

A buta ember meg tátott szájjal bámulja a tűzijátékot,mintha a középkorban lennénk.

2014. aug. 17. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!