Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Irigységből hisztiznek a...

Irigységből hisztiznek a tűzijáték miatt?

Figyelt kérdés

Én is rakétáztam, és nem öltem meg senkit, nem gyújtottam fel semmit. Hangos, fényes, jó érzés és szép látvány. Én az év többi részében hallgatom a szomszéd kutyáját, vagy az ordító kölykét, akár nyáron is, amikor nyitva az ablak. Mégsem követelem, hogy tiltsák be a kisgyerekeket a panellakásokban. Mit kell egyetlen este miatt hisztizni? Az ablak csukva, kutya bezárva, mi történhet? Pár barom meg már valami netes petíciót oszt meg Facebookon, hogy tiltsák be. Olyan hülyeségeket írnak ott, mint a halálra rémült idősek (aki öreg, az hülye is?), vagy a tömegesen pusztuló vadmadarak.

Miért kell ez? Van valami a télben, ami nem a punnyadásról, a szürkeségről szól, erre már jönnek a besz.ari, okoskodó, hülye magyarok a kocsmafilozófiájukkal, meg a szenvedésükkel, mert annyira, de annyira fáj a magyarnak, ha a szomszédja egy kicsit jól érzi magát.

Rosszul látom, vagy tényleg a rosszindulat és az irigység köti össze az embereket ebben az országban?

2014. jan. 2. 08:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
50%
Egyetértek veled bizonyos mértékben. Pár órányi idegeskedésről beszélnek a kutyások, holott nekem évi 365 napon kell szembesülni az ő h*lyeségeikkel. A szembeszomszédomban kisgyerek van, ő minden egyes munkanap a folyosón bömböl 7:00-7:30.. nekem 8-kor kellene kelnem, hogy beérjek dolgozni, de nem tudok miatta addig aludni.
2014. jan. 2. 09:04
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Régen sokat petárdáztam és tüzijátékoztam akkor még csempészni kellet és a kínain vettük a rakétákat. Most abban a korban vagyok hogy nem érdekel és is csináltam valamikor. 25-30 év múlva én is ellenezni fogom mert zavarni fog.

És ezzel te is így leszel majd.

A kutyaugatás sem zavar, azért kutya ez a dolga. DE amikor a 16 hónapos fiam nem tud aludni mert a szomszéd kutyája egyfolytában ugat- ----- ÓÓÓÓ hogy dögölne meg.

Ha a gyerek elaludt már megint nem zavar az ugatás.

2014. jan. 2. 09:06
 3/20 A kérdező kommentje:
Persze, biztos korfüggő a vaduláshoz való hozzáállás, de a legjobb, hogy nem is az idősektől hallom a legtöbb méltatlankodást.
2014. jan. 2. 09:18
 4/20 Grielean ***** válasza:
75%

Én is olvastam a petíciót, és a hozzászólások egy részét is. Érdekes volt látni, hogy sokan, akik mellette próbálnak kiállni, mennyire fel se fogták, miről van szó. Ugyanis igen nagy részük próbált érvelni a petárdázás okozta károkkal, holott arról szó sincs, a petíció a tűzijáték, a rakéták ellen irányul...

Ráadásul a legtöbb pontja hülyeség.

"- a természetben élő állatok szintén sokkot kaphatnak, azonnal elpusztulhatnak, végső kimerülésig rohanhatnak, a pihenő madarak pihenő helyüket elhagyva, vakon repülve súlyosan, vagy halálosan sérülhetnek"

Most a természetben robbantgatunk vagy a város közepén?

"- a tüzijáték rakéták hanghatása a csecsemőknek maradandó pszichés károsodást okoz"

Érdekes, utánanéztem, de semmilyen hiteles tanulmányt nem találtam, ami ilyesmit állítana. Akkor ők mi alapján érvelnek vele?

"- a rakétákból kilövéskor felszabaduló káros anyagok szennyezik a talajt és az élővizeket"

Ugyanaz a helyzet, mint az előző ponttal. Milyen káros anyagokat és hol mutattak ki a tűzijátékok következtében?

"- a nagy mennyiségben kilőtt rakéták füstje hozzájárul a szmog kialakulásához, illetve a kialakult helyzet nagyságrendekkel történő romlásához, amely a lakosságnak súlyos egészségkárosodást okoz"

A magam részéről nem hinném, hogy miközben sziklák (közlekedés, gyárak, stb) nyomják az ember mellkasát, érdemes pont egy plusz porszem miatt aggódni...

2014. jan. 2. 09:33
 5/20 anonim ***** válasza:

Veled egyet értek bizonyos szinten mert igazad van. De ugyanakkor azt is meg kell érteni hogy sokan nem használják megfelelően ezeket.

Sokan ittasan vágnak ebbe bele, szilveszterkor is itt a városba mi haverokkal nem fix helyre mentünk hanem túráztunk különböző helyekre. És amikor éjfél volt mi is kint voltunk egy nem túl forgalmas helyen csak mert egyikünk hozott pár tűzijátékot hogy akkor mi is alkossunk valamit. Én már 4 éve leszoktam erről én mondjuk nem a szomszédok miatt hanem mert egyszerűen bármikor adódhat valami baj és velem is megesett már hogy egy rakéta valószínű gyári hibás volt mert amikor le lehetett adni a cuccokat akkor odamentem és megkérdeztem a srácot hogy szerinte ez mitől volt és mondta hogy valószínű meghibásodott mert egy rakéta az aszfalton robbant fel. Szerencsére nem okozott bajt, nem véletlen írják a csomagolásra hogy miért tartsanak x méter távot mert ha esetleg nem szállna fel akkor a robbanás végett ne legyen akkora személyi sérülés.

De sajnos a szomszédaidnak is valóban lehet igazuk mert vannak sajnos olyan idős betegek akik agyban már leépültek tehát megbutultak egy picit. Ami sokaknál megeshet és akkor a robbanásoktól neki például a háborús idők juthatnak eszébe és persze hogy megijed.

Nem véletlen van az hogy évente egy éjszakát ki kell bírjanak mert nálunk is ilyenkor az összes kutya megtud őrülni kivéve az enyém az nyugodt ilyen téren.

de itt is mentünk az utcán a haverokkal és volt ott egy másik társaság mondanom sem kell hogy talaj részegek voltak. És ott az egyik srác hülyéskedett a római gyertyával és eltalálta az egyik csajt hason lőtte, szerencsére nem lett baja mert mi azért odaszaladtunk megnézni mivan mert igaz mi sem voltunk teljesen józanok de azért mi visszafogtuk magunkat ha mi is neki állunk lövöldözni. A kis csajnak szerencsére csak a kabátja égett meg, és az ijedtségen kívül semmi baja nem lett. Szerencsére abba is hagyták inkább nehogy megint baj legyen. És akkor közösen csaptunk tűzijátékot.

De a múlt évben 1-2 éve kb akkor itthon voltam szilveszterkor mert betegeskedtem és egy barom egy rakétával telibe találta a falat még csoda hogy az ablak nem tört be mert mellette robbant. Hát emlékszem rá hogy apám meg a nagybátyám kint kergették a srácot egy darabig ezért. De én senkitől nem sajnálom ezt bár személy szerint pénzt nem dobnék ki érte mert úgy is mindenki lövi és elég ha csak odaállok az útközepére és körbenézek mert kb mindenhol lehet. És azért hogy balesetet okozzak azért meg kár szerintem mert mégis azé a felelősség akié.

Én ezt maximum annyival szabályoznám hogy a településeken kb minden utcába vagy kisebb körzetekben jelöltetnék ki egy szabad helyet ahol se fa semmi nincs útba és akkor oda mehet mindenki szabadon lövöldözni. Vagy maximum egy ember telkén engedném meg hogy lövöldözzön ami elég tágas és nem veszélyezteti vele a szomszéd tulajdonát.

2014. jan. 2. 09:47
 6/20 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy csak nagyon ráérek az első munkanapon, de szerintem egy elég ronda pattanás a demokrácia s.eggén, hogy egy paródiának is beillő, az ostobaságig demagóg "petíció" képes maga mellé állítani az embereket, ha ezzel elvehetnek valamit másoktól.
2014. jan. 2. 09:47
 7/20 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem végtelen primitív lélekre vall, aki ezt élvezi. 'Húú hangos, fényes, aztaaa...'. Hülyékkel meg nem érdemes vitázni.
2014. jan. 2. 10:17
 8/20 anonim ***** válasza:
49%

Vicc az egesz meg mi az vidd vissza?

Petarda miert mas mint a raketa?

Ha vki barom annak tok mi1 ...

Amugy azt se ertem h robbantja szett a kezet, miert nem lehet a veget fogni?

En mondjuk speciel 1 oldalt zart, csobe szoktam rakni, jobbat szol :)

Ezt a greenpaces huleseget hagyjuk mar...

Quad ot meg cross mocit is tiltsuk, ja es ejszaka, ne hallgathassam a radiot a kocsiban, mert felzavarom a madarat meg a nyuszit es halalba fut repul....

2014. jan. 2. 10:21
 9/20 anonim ***** válasza:
48%

Másrészt ha meg erre akkora igény van, rendezzenek egy tűzijátékot, amit szakemberek csinálnak, nem önjelölt hülyegyerekek.

Mondjuk ez is sokat elárul rólad: 'Van valami a télben, ami nem a punnyadásról, a szürkeségről szól' Csak pár dolog, amit télen csinálni lehet: szánkózás, hógolyózás, kiállítások, múzeumok, koncertek, séta, fényképezés, teázóba menni, stb. És ezzel minddel nem zavarsz másokat.

2014. jan. 2. 10:25
 10/20 anonim ***** válasza:
59%

Menjel ki hogolyozni, szankozni most asd...

Koncert, hmm az nem zavar masokat?

Szegeny nyugdijas nem tud am aludni...

Masreszt en is sirjak 1 sort, hany modon keltettek fel ejszakazas utan?

Megse mentem a szomszedba h hangos a gyerek v ne vesd a falat, ok bezzeg szilveszterkor kihivtak a jardot...

2014. jan. 2. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!