Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hogyan fürdenek az eszkimók?

Hogyan fürdenek az eszkimók?

Figyelt kérdés
Sürgős lenne házifeladathoz.

2013. szept. 24. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
rendkívül gyorsan
2013. szept. 24. 21:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vízzel
2013. szept. 24. 21:22
 3/7 mustafa33 ***** válasza:
100%

Seehogy. Bár meztelenül alszanak a prémek alatt, reggel csak bekenik magukat fókazsíral és felöltöznek.

Ez komoly.

2013. szept. 25. 20:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Pali, szakadtam!
2013. szept. 27. 17:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyébként lékekben, vagy a jégtábla szélén. Utána hóval dörgölik be magukat/egymást.
2013. szept. 27. 17:37
 6/7 mustafa33 ***** válasza:
Ezt hol szedted? Lékben ... mikor a levegő -40°C ☻
2013. szept. 27. 19:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Helló. A régi (hagyományos) eszkimók, akik állatbőrbe öltözve a jégkunyhóikban laktak a távoli északon nem fürödtek. Nem volt rá igény, sem pedig a kulturális megszokásnak nem volt része. Kb ennyi.

Megjegyzem hogy a teljes testi lefürdés vízben nem egy régi hagyomány a kulturált világrészeken sem. Ne menjünk vissza a francia király udvarába ahol kéthavonta fürdött a sok parókás nép mert már a parfüm se takarta el rendesen a bűzt.

Európában sem volt éppen szagos ibolya egyik ember sem 100 évvel ezelőtt, legyen az városi vagy vidéki, sőt itthon nálunk sem...

... ennek érdemes utánaolvasni neten, én nagyokat sápadoztam és hüledeztem. Már maga az hogy a parfümöt (illatosítószer) miért találták ki az okot ad a sikítva röhögésen. De a három hetes mosdatlan zsírtól elsárgult nyakú fehér inggallér tisztítására régen kitalált praktikák is garantálnak fetrengve röhögést (és szörnyülködést). :-D

Amúgy a mai Kanada és Alaszka területén bérházban élő eszkimók ugyanúgy Adidas és Old Spice termékeket használnak a MINDENNAPI fürdéshez mint mi itthon. :-D

2013. okt. 1. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!