Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A franciák tényleg nagyon...

A franciák tényleg nagyon ritkán fürdenek?

Figyelt kérdés
2012. máj. 12. 13:57
 1/8 anonim ***** válasza:
60%

Igen, olyan pöce szag van nálluk, mint az Istállóban.

Na neked ezt a baromságot melyik rokon mondta?

2012. máj. 12. 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak köztük olyanok akik ritkán fürdenek meg az angolok , németek között is.Náluk más a fürdőkultúra.
2012. máj. 12. 14:32
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Vannak olyan helyek, ahol az emberek ritkábban fürdenek, de nem azért, mert hanyagok. Ha nem leszel koszos, nem izzadsz le, nem vagy büdös, akkor felesleges minden nap.
2012. máj. 12. 14:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én tudok nyilatkozni pár családról...

Au pair voltam Franciaországban (Nizzában), és mikor az ügynökség családokat ajánlott, akkor ugye a családok leírták a szokásaikat, napi rutinjukat stb. És volt rengeteg, akinél ki volt hangsúlyozva, hogy fürdés heti 2x, ilyen fennhangon, mintha ez jó lenne, vagy ez annyira követendő példa lenne...

Mármint a gyerekeknek... Óvodás, meg kisiskolás gyerekek, akik összekenik magukat ugye könnyen...

Na, én meg végül egy olyan családhoz kerültem, ahol az anyuka magyar származású volt, és ott minden nap kellett fürdetni a gyerekeket. Kérdeztem is, hogy ez itt hogy megy, és mondta, hogy hát igen, nem minden nap fürdenek... Nem érzik szükségesnek. Inkább csak befújják meg besprézik magukat, és kész. Aztán másnap felveszik az izzadt, koszos testre a tiszta ruhát... Mondta, hogy sokakat ismer, akik rettentő pénzesek, és megveszik, felveszik az ilyen Gucci meg olyan Armani cuccokat, de fürdés az luxus...

Meg több au pair is mondta, hogy csak heti 1-2 alkalommal fürdenek. Állítólag ez nem különb Spanyolországban meg Németországban, Angliában stb. Persze nem mindenki, mert vannak kivételek, de náluk elég gyakori...

2012. máj. 12. 17:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Más kultúra...
2012. máj. 13. 21:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk szerintem sem a világvége 1 napot kihagyni.
2012. máj. 13. 21:37
 7/8 anonim ***** válasza:
65%

1 napot kihagyni tényleg nem gáz, de én többször, több helyen laktam Fro-ban, nálunk is lakott francia kislány, és leírni nem tudom, milyen igénytelenek......

Mit gondoltok, miért olyan fejlett a francia kozmetikai- és parfümipar?

A nagy többségük heti 1x fürdik, a többi napon cicamosdás. Képzeld el, amikor valaki 40 fokban menstruál!!

A nálunk lakó francia kislány 1 hétig volt ugyanabban a pólóban és zokniban (július volt), az ágyneműt utána kétszer kellett 90 fokban kifőzni, mire tiszta és szagmentes lett.

Egyetlen család volt kivétel, ahol nem néztek rám mint egy marslakóra, amikor naponta letusoltam - de ott anyuka arab, apuka pedig lengyel származású volt..........

2012. jún. 4. 14:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Spanyolok esetében ez marhára nem igaz. Ott mindennap fürdenek.
2018. nov. 16. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!