Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Igaz hogy az Alföldön csak...

Igaz hogy az Alföldön csak pancsolt bor van?

Figyelt kérdés
2013. szept. 6. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
"Hülye gyerek, ott van a Frittmann!" - csak hogy maradjunk a klasszikusoknál, mind borban, mind zenében... :)
2013. szept. 6. 15:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz, egy Alföldi! Itt is van olyan bor, mint másfele, csak kezeléstől függ! Nem minden sz.rt kell beletenni, csak a javát és jó lesz! :)
2013. szept. 6. 15:30
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
Ott vannak csak igazán jó borok! De az is igaz, hogy ők értenek legjobban a pancsoláshoz! :)
2013. szept. 6. 15:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Mióta a nagyüzemi -TSZ,Álami gazd.- szét lett verve,már csak pancsolt bor van.Ugyan is,a nagyüzemekben szakemberek,ellenőrzése melett készült a jó minőségű bor.Most mindenki árulhat bort,főleg pancsolt kapható,mert nem hozzáértők készítik,hanem "vállalkozók".
2013. szept. 6. 19:32
 5/7 anonim válasza:
Juj, hát én is igazi alföldi vagyok de a "homoki" bort ahogy mi hívjuk, inkább csak főzéshez veszem, arra jó. :) 1x-2x ittam már olyat, ami elment, de a legtöbb pancsolt, savas, savanyú, aromátlan. Viszont újabban nagy divat a jégbor, abban szerintem kiválóak az alföldi borok. :)
2013. szept. 9. 09:00
 6/7 anonim ***** válasza:
64%
Nos, mi régen csináltunk bort. De nem volt olyan, aki 4 bor közül határozottan kiválasztotta, hogy ez az alföldi ,,pancsolt" bor. (Balatonboglári, Egri és Tokaj hegyaljai borok közül) Mindenki eltalálta, hogy melyik, de nem merték azt állítani, hogy sz.r. Karakteresebb, másabb. Savanyúbb, de zamatosabb. Nekünk ez van. Ha nem tetszik, mehetünk a hegyekbe venni, de nekünk ez jó lesz, én itt nőttem fel, itt akarok meghalni is, majd ha eljön az ideje. Úgyhogy iszom az itteni bort, pálinkát, fejfájásra, betegségre, ami (lekopogom) hál' Istennek eddig még nem vett elő. 2 Évesen voltam szalmonellás, azóta semmi komolyabb bajom nem volt, 10-12 éves koromtól ittam pálinkát beegségre, először 9 évesen ittam, úgy, hogy éreztem. Akkor lenéztek érte, ők 15-20 évesen ittak, én akkor is csak mértékkel. Úgyhogy esküszöm én erre a vidékre, nem kell lenézni minket, lehet elmaradottabbak vagyunk, de aki megtalálja az igazit, boldogabb is!!!
2013. szept. 9. 23:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves 6-os.Nem csak az Alföldön pancsolják a borokat,hanem országszerte,még Európa más országaiban is.(nemrég ittam spanyol löggyöt, amit ajándékba hoztak kintről.Kommented végét nem értem:az lesz csak boldog aki megismeri az igazit,írod.Borra vagy nőre érted?
2013. szept. 10. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!