Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért ilyen beteg a legtöbb...

Miért ilyen beteg a legtöbb gyerekdal?

Figyelt kérdés
A bocinak nincs se füle se farka, a csigának ég a háza, a katicát kínozzák, a pajta rászakad a macskára, a gólya lábát elvágják a törökök, a mókuskának nem engedik meggyógyítani a törött lábát, a cirmos cicával meg ki tudja mit csináltak, mert megette a vajat.. Na persze nem csak a magyar gyerekdalok ilyenek, pl. a húgom énekelgetett az előbb egy német gyerekdalt, ami arról szól, hogy a szabó megnyúz egy egeret, a bőréből zsákot varr, beleteszi a pénzt, amiből vesz egy bakot, elmegy vele a nagy világba és beleesik az egérszarba. Miért nem valami kedves dalt tanítanak a gyerekeknek? Miért pont ezeket?
2013. júl. 5. 12:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

mert régen keletkeztek ezek a dalok, amikor a vér, a sérülések, és a halál az élethez tartozott, és nem akarták a gyerekeket egy álomvilágbéli lélek buborékban felnevelni...

a mókuskának meg éppenséggel doktorbácsi meggyógyitja a lábát, csak huncut a múkus, újra fára megy... a gólyát és a katicát is a törökök bántják, nyilván ez egy emlék a török hódoltság korából

2013. júl. 5. 12:29
 2/9 A kérdező kommentje:

De ma már teljesen más világ van, szerintem ilyeneket nem kellene ilyen pici gyerekeknek tanítani. Majd történelem órán megtanulják mi volt régen.

A mókuskának meg nem akarják meggyógyítani a lábát:

Mókuska, mókuska felmászott a fára. Leesett, leesett eltörött a lába. Doktor bácsi ne gyógyítsa meg, huncut a mókus újra fára megy.

2013. júl. 5. 12:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

" "mert régen keletkeztek ezek a dalok, amikor a vér, a sérülések, és a halál az élethez tartozott, és nem akarták a gyerekeket egy álomvilágbéli lélek buborékban felnevelni..."

De ma már teljesen más világ van, szerintem ilyeneket nem kellene ilyen pici gyerekeknek tanítani. Majd történelem órán megtanulják mi volt régen."

Lehet újat mondok de a vér, a sérülések és a halál MÉG MINDIG az élet része (és az is lesz). Aki szerint ezeket a dalokat nem kéne egy kisgyereknek hallania az inkább ne akarjon gyereket. Én pl. többek közt Tom és Jerry-n nőttem fel - amit az olyanok mint a kérdező be akartak tiltatni - és nem lettem tömeggyilkos, nem gyepálok senkit stb., de nem is sokkol ha mondjuk verekedést látok. Ami főleg akkor mentheti meg az életem amikor nekem kell megvédenem magam és nem fagyok le.

Azok a gyerekek akiket egyfajta buborékban akarnak felnevelni minden rossztól óvva (ahelyett hogy megtanulná azokat kezelni) azok nagyon rosszul fognak járni, már iskolában is (a gyerekek simán kiszimatolják ki az akit büntetlenül szekálhatnak maguk közül).

2013. júl. 5. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:

De ma már teljesen más világ van, szerintem ilyeneket nem kellene ilyen pici gyerekeknek tanítani.

a második válaszolónak tökéletesen igaza van...

amugyis ezek a gyerekdalok a gyerekeknek nem jelent semmit ugymond... nem képzeli el a boci ahogy a füle farka helyén ömlik a vér, és egy gyerek se gyujtott fel csigaházat azért mert nem bújt ki a csiga...

elhiszem én hogy most az a trendi hogy a gyerek álom világban nőljön fel, ahol minden szép és jó, csak éppen az első olyan komolyabb helyzetben, ahol a gyerek konfliktus helyzetbe menekül nem megoldani akarja majd, hanem elmenekülni előle... (pl öngyilkossággal)

2013. júl. 6. 09:25
 5/9 anonim válasza:
100%

Mert mi a baj ezekkel a dalokkal? A gyerekek még annyira naivak, hogy nem képzelik el, mindent jónak látnak. Ezektől a daloktól nem esz semmi baja.

"majd megtanulja történelem órán az iskolában" na ja... és egészen 7-es koráig nem is fog tudni arról, hogy Magyarországon voltak törökök? o.O

Amúgy vannak másfajta gyerekdalok is. Szintén az életre tanítanak: munkásokról (pásztor), szerelemről, ünnepekről (karácsony) szólnak. Szerintem jó ez így.

2013. júl. 6. 18:33
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Te akkor most ettől félted a kicsi gyerekek lelki fejlődését? Egy átlag magyar utca sokkolóbb, mint a "legbetegebb" gyerekdal.
2013. júl. 6. 20:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
nekem a kedvenc gyerekdalom az ég a világ sütik már a rántott békát volt... mégse akartam soha békát sütni, pedig milyen népszerű a dalban.. meg a franciáknál..
2013. júl. 7. 08:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A mostani felnőtt generáció felnőtt ezeken a dalokon, a legtöbb ember normális, nem gyilkos, nem ijed meg az élet dolgaitól.

Ehhez képest a mai fiatalok, akiknek nem szabad semmi csúnyát látni meg tudni, majdnem mind depressziósok meg tudatmódositó szereket használnak. Végülis igy jobb is...

2013. júl. 14. 20:22
 9/9 anonim válasza:
ez nagy
2013. júl. 19. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!