A japánok és a törökök hogy viszonyulnak hozzánk? Kedvelik Magyarországot és a magyarokat?
Figyelt kérdés
(vagy ha már a törökök, akkor a türk népek? türkmén, kazah, azeri, stb)
(nem értem hogy miért mondják, hogy a grúzok kedvelnek minket. vagy tényleg?)
2013. júl. 1. 23:20
1/11 anonim válasza:
Én elég sok japánt ismerek, és úgy vettem észre, hogy eléggé szeretnek minket :-D (legalábbis engem biztos :-D)
2/11 A kérdező kommentje:
Sokat hallottam, h szeretnek minket, de miért? És a törökök, grúzok?
2013. júl. 2. 08:50
3/11 anonim válasza:
A törökök kedvelnek minket, ugyanis ők még tudják, h rokonok vagyunk.
4/11 anonim válasza:
Amíg nem a szomszédod, és csak ritkán látod, addig kedveled a magyarokat.
5/11 DDD97 válasza:
A grúzok tényleg kedvelik a magyarokat. Itthon ugye van grúz nagykövetség és egy híres( a grúzoknak a leghíresebb) költőjükről elnevezett tér és szobor, a Sota Rusztaveli tér. Amikor volt a 2008 as grúz-oszét háború, sok magyar ment ki segíteni nekik. És ekkor nyitották meg a magyar nagykövetség kinnt ami egy hatalmas ünnepség volt több magyar miniszteri személy kiment, és grúz kisgyerekek elénekelték magyarul a magyar himnuszt. A grúzok ismerik a magyarokat nekik mi már nyugat Európainak számítunk. És tisztában vannak a történelmünkkel és ők is ennyi csapáson mentek keresztül de még mindig tisztelik ugyanúgy a hagyományaikat és megmaradtak egy országként. Grúziában több magyar étterem illetve magyar élelmiszerbolt is van. Híres magyar festőnk, Zichy Mihály pedig elkészítette a grúzok nemzeti eposzának tekintett mű, a Tigrisbőrös lovag (Sota Rusztaveli írta) illusztrációját. Zichy Mihályról utca van elnevezve Grúzia fővárosában Tbilisziben, szobor is van róla. Illetve a legenda szerint a vándorló magyarok egy része Grúzia területén telepedett le.
6/11 mustafa33 válasza:
Soha nem felejtem el a grúz vendéglátást. Olyan igazi vendégszeretők, öszintén és önzetlenül, nem mint nálunk - szeretjük a fizető vendéget. Első találkozásom velök a határuk átlépése után egy kilométerre egy motorhiba alkalmából történt, piknikelő grúz család bárányt sütött. Addig nem engedtek el, amíg volt hús és bor. És Tbilisziben sem voltak mások.
7/11 A kérdező kommentje:
De a grúzok miért tartanak rokonoknak? Nem is vagyunk kaukázusiak.
2013. júl. 3. 22:53
8/11 DDD97 válasza:
A grúzok tényleg nagyon vendégszerető nép! :)
Sorstársaknak tartanak a hasonló történelmi csapások miatt.
És ők hisznek a vándorló magyarok egy része Grúziában telepedett le című legendában.
9/11 mustafa33 válasza:
Lehet, hogy ők tudják azt, amit mi legendának tartunk. A VII., VIII., IX. századi örmény és grúz krónikák tartalma nekünk még mindig ismeretlen, az ottani kolostorok levéltárait és első évezredi létező anyagait tőlünk senki nem kutatta.
10/11 anonim válasza:
a torokok kedvelnek minket. sot, amikor Torokországban voltunk, akkor egybol kiszúrták, hogy magyarul beszéltunk, s oda jottek hozzánk, s ,,Attila királyt´´, a ,,hunokat´´ és ,,Leventéket´´ emlegették... apumat is le Attila királyozták =D aztán bemutatkoztak, s az egyik torok pasit Király Leventének hívták, egy másikat pedig XY Imrének. egy vacsora mellett, (amit ok álltak) elmondták a véleményuket a magyarokról, Magyarországról, s orommel vettem észre, hogy egy rossz szavuk nem volt ránk =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!