Szerintetek miért sok a buta ember?
Figyelt kérdés
Tudom ez erős kissé sértő kérdés de az én észrevételem,hogy Magyarországon rengeteg a buta ember és az intelligens meg igen ritka!Teljesen mások a munkalehetőségek ami ugye ezzel jár.Mert nincs rá igény,hogy valaki pl. lakberendezőt fogadjon és mondjuk egy szerencsétlen tizenéves akinek a műsorokban látva megtetszik ez a munka és tehetsége is van rá nem tudja kibontakoztatni mert se megfizetni nem tudják se igény nincs rá.(ez csak egy apró példa)Mi a véleményetek mitől lehet? köszönöm előre:) 22/N2013. jún. 3. 23:39
11/12 anonim válasza:
Elsősorban azért, mert a család szerepe egyre inkább háttérbe szorul. A szülők nem fordítanak (elég) figyelmet a gyermekek intellektuális nevelésének, már csak azért sem, mert egyre több gyerek nő fel csonka családban. Elegendő szülői nevelés híján a média és a kortárscsoport neveli fel őket. A média motivációja az anyagi haszonszerzés, ezért erkölcstelen, értéktelen, a műveltséggel, a kultúrával és a tradicionális értékekkel szembenő műsorokat sugároz. A kortárscsoport pedig többségében ugyanilyen rosszul szocializált, elégtelen erkölcsi nevelést kapott egyedekből áll, akik diszkriminálják a náluk magasabb erkölcsi vagy kulturális szinten állókat, akik gyakran az atrocitásoktól tartva inkább beolvadnak, és lesüllyednek a többség szintjére.
12/12 anonim válasza:
Szerintem minden gyermekkorra vezethető vissza és a neveltetéssel függ össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!