Japánban az animék/mangák tényleg nagyon szerves részei a társadalomnak?
Fenét fontos részei. Kb. annyira, mintha valaki itthon folyton szappanoperát nézne.
Az viszont igaz, hogy szélesebb életkor rétegeket fednek le. Itthon már az is ciki ha valaki általános felsőben képregényt/rajzfilmet néz, ellenben a japánok sokkal inkább rá vannak álva a tinikre. Persze most már sok nyugati tini is a manga/anime élvező kategóriába esik.
Egy irodalmi, zenei, filmmüvészeti müfaj nem lehet a társadalom "része", max. a kulturáé. A társadalom részei az egyének, a vállalkozások, az önkormányzatok, az állam, az iskolák, más intézmények, stb.
Amúgy meg teljesen hamis Ázsia-képe van itt sok embernek, mert a távol-keleti (populáris) kultúra egy kis szeletéböl táplálkozik. Nem csoda ezekután, hogy az ilyenek szerint Japánban csak gésák meg jakuzák vannak. Pff...
A 2.-3. jól mondja.
Egyáltalán nem szerves része a kultúrának, van aki nézi, és van aki nem. Tény, hogy szélesebb korosztályt és társadalmi csoportot céloznak meg odakinn, mint itthon, de azért távolról sem az a helyzet, hogy akár 10/5 ember is animét néz naponta...
Japán származású vagyok, de a családom japán felét sose láttam se animét nézni, se mangát olvasni.
Persze a tévében szokott menni, de nincs az, hogy mindenki odavan értük és a csapból is az folyik.
Én se szoktam nézni, kb. a Dragon ballt néztem, mert azt mindenki nézte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!