Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Németországban miket kedvelnek?

Németországban miket kedvelnek?

Figyelt kérdés

Kaptam egy lehetőséget hogy kimenyek Németországba, és családnál laknák ilyen cserediák program segítségével.

Ezért természetesen ajándékot kell vinnem és nem tudom mit vigyek. A családról akiknél lakni fogok nem tudok semmit.

2013. máj. 20. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ajándékba? Nekem a párom német, írok pár ötletet, hogy nálunk mik tetszettek a családnak nagyon:)

Tokaji aszú mindenképpen nyerő, ha lehet jó régi, 5 puttyonyos. Az aszú egy egyedien édes fehér desszertbor, nyugaton kb. ismeretlen az ilyen kaliberű alkohol. A Maximiliannek is nagy sikere volt nálunk, semmihez nem tudták hasonlítani de nagyon csúszott (és nem erős). A pálinkát ellenben nem ajánlom, hiszen a németeknél is létezik a közhiedelemmel ellentétben, csupán más néven. Gyakorlatilag Vilmoskörtéjük is van, szinte ugyanezen a néven tükörfordításban.

Egyszer készítettem somlóit, annak is hatalmas sikere volt. Ha néha főzhetsz náluk, jó ötlet 1-1 magyar édességgel vagy főétellel meglepni őket, mert általánosságban szeretik a németek az ilyesmit (pl. ugye a gulyás is népszerű). Húsos palacsinta, Paprikás csirke, Citromos túrótorta, stb. ilyenekkel nem lehet mellényúlni! :)

Vihetsz egy kis pirospaprikát is, vagy a láncra fűzött erőset is - náluk a pepperoni a legnépszerűbb "erős" paprika, de az összes német ismerősöm, aki kóstolta a magyar erőspaprikát, azóta kért tőlem magokat stb., mert jobban passzol az ételeikbe, és erősebb is.

Vihetsz túró rudit, az ismeretlen. Ellenben egyéb magyar termékeket nem ajánlok (duna kavics, konyakmeggy, stb.) - ezek elég rossz minőségűek, itt kint jobb kivitelezésben léteznek. Ha desszertet szeretnél vinni, akkor esetleg a Stühmer Százszorszép a klasszikus csomagolásában jó ötlet. Esetleg Szamos marcipán.

Ha tárgyi ajándékra gondolsz, akkor esetleg egy kis, német nyelvű, szép képes ismertető Magyarországról aranyos lehet. Én szívesen fogadok ilyen ajándékokat a külföldi ismerőseimtől, érdekel, hogy honnan jönnek. Szerintem ezzel mindenki így van:)

2013. máj. 20. 18:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Leginkább kaját.
2013. máj. 20. 19:45
 3/7 anonim ***** válasza:
az első nagyon jókat ír! amikor én németeknél voltam cserediák (háromszor), akkor vittem tokaji aszút, unikumot, erős paprikát, szalámit (tudod olyan klasszikus rúdnyit) :)
2013. máj. 20. 19:54
 4/7 anonim ***** válasza:
A szalámi is nagyon jó, én is hozok mostanában, mert bár nekik is van hasonló, mint a miénk, de nem az az elterjedt, sokan még nem is kóstolták. A fűszerezése eltérő, és a német szalámi általában nem annyira zsíros, mint a magyar, kicsit szárazabb. Na nem rossz értelemben értem itt a zsírosat :)
2013. máj. 20. 22:08
 5/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek
2013. máj. 21. 20:11
 6/7 anonim ***** válasza:

5-ös, megkérdezhetem, hol vettél a miénkhez hasonló szalámit? Amiket én eddig találtam, a nyomába se ér a hazainak, se színre, se ízre.

Kérdező, ha hozzájutsz házi szalámihoz, azt hozhatsz ajándékba. A többit előttem felsorolták.

2013. máj. 24. 12:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Én nem fogyasztok húst, ez a német párom véleménye. Ő azt mondja, a "grobe salami" az szinte ugyanolyan, kívülről is láthatóan zsírosabb jellegű, mint a miénk, és elvileg a fűszerezése is hasonló. Szintén rudakban lehet kapni.
2013. máj. 25. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!