Németországban miket kedvelnek?
Kaptam egy lehetőséget hogy kimenyek Németországba, és családnál laknák ilyen cserediák program segítségével.
Ezért természetesen ajándékot kell vinnem és nem tudom mit vigyek. A családról akiknél lakni fogok nem tudok semmit.
Ajándékba? Nekem a párom német, írok pár ötletet, hogy nálunk mik tetszettek a családnak nagyon:)
Tokaji aszú mindenképpen nyerő, ha lehet jó régi, 5 puttyonyos. Az aszú egy egyedien édes fehér desszertbor, nyugaton kb. ismeretlen az ilyen kaliberű alkohol. A Maximiliannek is nagy sikere volt nálunk, semmihez nem tudták hasonlítani de nagyon csúszott (és nem erős). A pálinkát ellenben nem ajánlom, hiszen a németeknél is létezik a közhiedelemmel ellentétben, csupán más néven. Gyakorlatilag Vilmoskörtéjük is van, szinte ugyanezen a néven tükörfordításban.
Egyszer készítettem somlóit, annak is hatalmas sikere volt. Ha néha főzhetsz náluk, jó ötlet 1-1 magyar édességgel vagy főétellel meglepni őket, mert általánosságban szeretik a németek az ilyesmit (pl. ugye a gulyás is népszerű). Húsos palacsinta, Paprikás csirke, Citromos túrótorta, stb. ilyenekkel nem lehet mellényúlni! :)
Vihetsz egy kis pirospaprikát is, vagy a láncra fűzött erőset is - náluk a pepperoni a legnépszerűbb "erős" paprika, de az összes német ismerősöm, aki kóstolta a magyar erőspaprikát, azóta kért tőlem magokat stb., mert jobban passzol az ételeikbe, és erősebb is.
Vihetsz túró rudit, az ismeretlen. Ellenben egyéb magyar termékeket nem ajánlok (duna kavics, konyakmeggy, stb.) - ezek elég rossz minőségűek, itt kint jobb kivitelezésben léteznek. Ha desszertet szeretnél vinni, akkor esetleg a Stühmer Százszorszép a klasszikus csomagolásában jó ötlet. Esetleg Szamos marcipán.
Ha tárgyi ajándékra gondolsz, akkor esetleg egy kis, német nyelvű, szép képes ismertető Magyarországról aranyos lehet. Én szívesen fogadok ilyen ajándékokat a külföldi ismerőseimtől, érdekel, hogy honnan jönnek. Szerintem ezzel mindenki így van:)
5-ös, megkérdezhetem, hol vettél a miénkhez hasonló szalámit? Amiket én eddig találtam, a nyomába se ér a hazainak, se színre, se ízre.
Kérdező, ha hozzájutsz házi szalámihoz, azt hozhatsz ajándékba. A többit előttem felsorolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!