A birka és a bárány abszolút szinonimák, vagy van valami különbség közöttük? (Pl. életkorbeli, nembeli. )
(Csak mellékesen: létezik egy zenekar, amelyik a hermafrodita juhokat viseli nevében:
U2 ;) azaz: mindkettő (two), is-is (too)
;) )
Kedves 10-es:
a második válaszadó szerint JUH alatt bármely korú és nemű állat értendő, adott fajon belül, tehát a juh egy állatfej megnevezése, míg a birka őszerinte nem az összes juh-ra értendő ,hanem csak a nagykorúakra.
Tehát vagy egyikőtöknek, vagy másikótoknak van igaza, én ezt nem tudom eldönteni, bár a kettes kedves válaszíró (u2 ;) ) hitelesebbnek tűnik a részletgazdag, összetett válasza által nekem, bár ez önmagában -egy kívülálló szemében logikailag- nem feltétlen garancia arra nézve, hogy neki van igaza.
A bárány addig bárány, amig nem lesz ivarérett, utána birka.
1 év alatt végigjárja a bölcsit, ovit, iskolát. Amikor kamaszodik, tinikorba ér, akkortól lesz birka.Akkor már nyugodtan találkozhat a kossal is, és születhet kisbáránya is, ha a gazdának szerencséje van.
Igen az egyik korábbi felvetés is erről szólt, de köszi a megerősítést. :)
(Hát igen, egy városinak, mint én vagyok, nem megszokott a nem hobbi háziállatok (csúnya szóval élve "haszonállatok") különféle elnevezései. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!