Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Tudnál úgy élni, ahogy az...

Tudnál úgy élni, ahogy az amishok?

Figyelt kérdés
Ha valaki esetleg nincs kepben, az amish roviden annyit tesz, hogy semmilyen "muszaki" cikket nem hasznalnak, tehat nincs villany, auto, gaz, viz is csak a patakbol/kutbol. Fontos nekik a vallas, es az erkolcs. Szoval, kb. mintha a 18./19. szazadba csoppennel. Eltudnad kepzelni ezt az eletvitelt?
2013. máj. 5. 18:18
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Én már gondolkodtam rajta, de nem tudom. Időnként szeretnék, időnként meg nem... Nyilván ha muszáj lenne, akkor biztos menne, de nem tudom, hogy önként vállalnám-e.
2013. máj. 5. 19:41
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Ha muszáj lenne, akkor úgy élnék. Lehet, hogy majd kell is.
2013. máj. 5. 19:52
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Tisztelem és becsülöm őket, de bevallom őszintén: hosszútávon nem bírnám mert gyerekkoromtól a XXI. századi életformához vagyok szokva...

És az vesse rám az első piros mancsot, akinek simán menne! :)

2013. máj. 5. 21:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a technikát, így nőttem fel, a hobbim egy része is ezekhez a technikákhoz kapcsolódik. Ráadásul nem vagyok vallásos, szóval ezzel az életformával feladnám önmagamat. Nem ítélem el őket, de ha megadatott nekem a választás lehetősége, akkor nem, nem tudnék és szeretnék úgy élni, ahogy ők.
2013. máj. 7. 18:41
 5/9 anonim válasza:
81%

Hamar meg lehetne szokni, bár iszonyú kemény munka lenne. Hacsak a háztartást nézzük, hát nem kívánnám nélkülözni a mosógépet, porszívót, konyhai robotgépeket. Jó nekem ebben a világban, bár tuti nem fizetnek annyi rezsit mint mi.

Ha jól belegondolunk kicsit elszaladt a világ velünk, mert persze nem minden jó ami kényelmes. Én pl. mosható pelust használok a babámnál modernet is és hagyományos tetrát, már ezen kiakad a környezetem, pedig van folyó víz, mosógép, vasaló -szerintem nem nagyobb energia tőlem, mint beszerezni a pelust autóval, levinni a kukához rendszeresen és szagolgatni, mert büdös. Viszont a babámat nem vegyszerezem közel 3 éven keresztül a műanyag, ragasztós pelussal, mert a legértékesebb részei ott vannak.

2013. máj. 7. 22:42
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
Már nem... Ha születésemkor abba csöppenek bele akkor lehet.
2013. máj. 8. 16:39
 7/9 anonim ***** válasza:
87%
Persze.Én nagyon szeretnék ugy élni,mert az o értékekik szerintem sokkal haladobb szellemuek mert nema világi dolgokat tartják fontosnak hanem a szeretetet és a családerejét.és ezek azok a dolgok amik igazán fontosok.Szól igen,én nagyon szívesen lenék amish.
2013. jún. 19. 10:00
 8/9 delusion ***** válasza:
100%

Ha körbenézek a szobámban, legalább 10-15 elektromosságot igénylő eszközt látok, és persze itt van az internet, és így tovább... amit egyelőre maradéktalanul élvezek, ezt nem vitatom, de valahol nekem ez már kezd sok lenni eszmeileg.

Talán tudnék úgy élni; de magamat ismerve az első hét (vagy inkább az első pár nap) után fröcsögnék, ha nem lenne internet. De ez valahol megérthető, mivel a '90-es évek elején születtem, nem az évszázad elején (vagy annál előbb).

2013. aug. 7. 02:36
 9/9 anonim válasza:

Én tudnék.

Ismerősömnél szoktam lenni hetekig, neki Amish stílusú farmja van, már szeretnék nagyon venni jó nagy farmot vagy venni telket és építenék rá.

De most még nincs rá elég pénzem.

2021. aug. 10. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!