Tudnál úgy élni, ahogy az amishok?
Tisztelem és becsülöm őket, de bevallom őszintén: hosszútávon nem bírnám mert gyerekkoromtól a XXI. századi életformához vagyok szokva...
És az vesse rám az első piros mancsot, akinek simán menne! :)
Hamar meg lehetne szokni, bár iszonyú kemény munka lenne. Hacsak a háztartást nézzük, hát nem kívánnám nélkülözni a mosógépet, porszívót, konyhai robotgépeket. Jó nekem ebben a világban, bár tuti nem fizetnek annyi rezsit mint mi.
Ha jól belegondolunk kicsit elszaladt a világ velünk, mert persze nem minden jó ami kényelmes. Én pl. mosható pelust használok a babámnál modernet is és hagyományos tetrát, már ezen kiakad a környezetem, pedig van folyó víz, mosógép, vasaló -szerintem nem nagyobb energia tőlem, mint beszerezni a pelust autóval, levinni a kukához rendszeresen és szagolgatni, mert büdös. Viszont a babámat nem vegyszerezem közel 3 éven keresztül a műanyag, ragasztós pelussal, mert a legértékesebb részei ott vannak.
Ha körbenézek a szobámban, legalább 10-15 elektromosságot igénylő eszközt látok, és persze itt van az internet, és így tovább... amit egyelőre maradéktalanul élvezek, ezt nem vitatom, de valahol nekem ez már kezd sok lenni eszmeileg.
Talán tudnék úgy élni; de magamat ismerve az első hét (vagy inkább az első pár nap) után fröcsögnék, ha nem lenne internet. De ez valahol megérthető, mivel a '90-es évek elején születtem, nem az évszázad elején (vagy annál előbb).
Én tudnék.
Ismerősömnél szoktam lenni hetekig, neki Amish stílusú farmja van, már szeretnék nagyon venni jó nagy farmot vagy venni telket és építenék rá.
De most még nincs rá elég pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!