Zsidókkal kapcsolatban: Mért van az, hogy az antiszemiták és az aszemiták el akarják távolítani a társadalomból a zsidókat, ahelyett, hogy törvényekkel tiltanák meg azokat a tevékenységeket, ami miatt veszélyesnek érzik őket?
Igen, az I. és a II. zsidótörvény pontosan erről szólt, nem tartalmazott fizikai megsemmisítést, de még internálást, deportálást, sőt, kitelepítést sem.
Csupán korlátozta a zsidó származásúak - az össznépességen belül elfoglalt számarányukhoz képest - indokolatlanul nagy számát a gazdasági, pénzügyi, és médiaszektorban, valamint a közigazgatásban és jogszolgáltatásban.
(Ráadásul mentesültek alóla a háborús érdemeket szerzett, illetve a kikeresztelkedett zsidók, és azoknak szűk családja).
Nem volt ez minden alap nélküli, hiszen az történelmi tény, hogy a bankszektor zsidó családok egymással szoros kapcsolatával volt fenntartva, ami pedig mindenképp negatív, mert ellensúly nélküli túlhatalom az ország életére nézve. Ha ugyanez a németekre lett volna igaz, azt sem fogadnám el. Ugyanezért már az Árpád-korban is komoly belharcok voltak. Magyarországon az anyanemzet legyen az irányító, ne döntsenek a fejük felett más identitásúak. (Mert a zsidók körében nem volt igazán sikeres az asszimiláció, eltérő identitásuk volt. Nem véletlen, hogy még Trianonnál is jól körülírható társadalmi réteg volt - anyanyelvtől függetlenül -, míg a sokácok, bunyevácok, jászok és kunok, gyakorlatilag már csak emlékben voltak azok, akik.)
Ezt tehát jogosnak tartom, mint ahogy azt is, hogy akik érdemeikkel bizonyítottak (azaz háborúban adták életüket a szülőföldért, vagy már a korlátozások és atrocitások előtt kikeresztelkedtek), azok mentesüljenek ezalól. De az egészséges távolságtartás az evolúciós fejlődés során a túlélést jelentette, azaz: mindenki bizonyítson előbb, mielőtt feltétlenül bizalmat adunk.
A III. zsidótörvény pedig a zsidók és keresztények közötti házasságot tiltotta meg. Tekintetbe véve, hogy a zsidó hitközség tagjai számára egyébként is tiltott volt önmagukra nézve nem zsidókkal házasodni, így ezt sem érzem világfordító törvénykezésnek.
Kedves Kései Sirató...
Szerintem neked át kellene startolnod valami egyszerűbb kérdéskörbe mint pl. a szórakozás, a szex, vagy a humor. Ez a kultúrális kategória, félek, nem a te eszedhez való...
Hogy egy értelmesebb vonalhoz is hozzászóljak:
Kedves Pro Partia:
Igen, ilyesmire gondoltam. Én sem érzem igazságtalannak ezeket a törvényeket, sőt... Szomorú, hogy ilyen törvényeket mai körülmények között elég nehéz lenne hatályba iktatni.
Egyébként különös, hogy a harmadik törvény az asszimilációt akarja kizárni, aminek hiánya a zsidóknál egyik fő oka a velük kapcsolatos problémáknak, ahogy én látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!