Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért nem kínálják meg a...

Miért nem kínálják meg a zsidó emberek az üzletfeleiket semmivel?

Figyelt kérdés
Nem rosszból, eddig több olyan ügyfelem volt, aki önmagát ehhez a közösséghez sorolta, és még egy pohár vízzel sem kínáltak meg az órákig tartó tárgyalásokon... Az hogy nem esett jól az egy dolog, de nem értem az okát, biztos van valami, ami miatt nem teszik.
2013. márc. 22. 22:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%

Mert a zsidók ilyenek.

Spórolósak, féltik a pénzüket, ezt nevezik "zsidóskodásnak"

Persze nem mindegyik ilyen.

(mielott barki mondana meg lepontozna miatta NEM vagyok rasszista)

2013. márc. 22. 22:13
 2/15 A kérdező kommentje:

Jaja, én is gondoltam ilyenre, és az jutott eszembe, hogy biztos valami hiedelem kötődik hozzá, mint a kajához Pl. ahogy a hús és tejes edényeket is elkülönítik

Mindig lehet valami újat tanulni azért kérdezem:D

2013. márc. 22. 22:15
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mi lehetett az oka. Máskor kér egy pohár vizet, akkor hátha megtudod az okot, vagy ha nincs különösebb oka, csak figyelmetlen, hátha leesik neki, hogy illett volna felajánlani, vagy az asztalra rakni egy üveggel.
2013. márc. 22. 22:34
 4/15 anonim ***** válasza:
Am lehet féltik, de ennyire csaknem :D Mennyibe is kerül egy ásványvíz?
2013. márc. 22. 22:35
 5/15 anonim ***** válasza:
28%
Mert a gójnak nem adni kell hanem elvenni töle,kihasználni.Az ortodox zsidók szerint minden gój alantas szerzet és ellenségként kell kezelni.Legközelebb vigyél magaddal enni ,innivalót ,de ne hidd hogy kapcsolni fognak.Egyébként ez nem tipikus,vannak igazán nagylelkü zsidók is de ezek nincsenek nagy számban.
2013. márc. 22. 22:41
 6/15 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó, te hülye vagy. -.-" Komolyan, hogy lehet valaki ennyire sötét, hogy ezekben az összeesküvés-elméletekben hisz.
2013. márc. 22. 22:44
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Főleg az ortodoxok zsidónál van olyan, hogy nem fogadják el az ételt, ha nem tudhatják, hogy kóser-e. Így gondolom nem szoktak hozzá, hogy másokat megkínálnak. Ez lehet az oka.

Bár azért egy üzletember odafigyelhetne ilyesmire, hogy legalább ásványvíz legyen az asztalon. Legközelebb kérjél, biztos ad.

2013. márc. 22. 22:48
 8/15 A kérdező kommentje:

azt hittem a kiszáradt a torkom köhögés jó jel volt. Azóta ezen agyalok két lehetőséget látok:

hogy vagy a kitartásom tesztelik, hogy mennyire bírom "nomád" és ezt persze nagyon idézőjelbe körülmények között a gyűrődést

vagy

ezzel szerették volna, hangsúlyozni, hogy ők vannak magasabb helyzetben

Amúgy üzletileg korrektek, legalább is eddig:D

2013. márc. 22. 22:55
 9/15 anonim ***** válasza:
11%
6 nak válasz: esetleg olvass a Talmudból,és olyan zsidók tanulmányait akik az ortodox tanokkal nem értenek egyet majd más lesz a véleményed és nem hülyézed le azt aki ezt már megtette.Tudatlanul véleményt alkotni buta dolog.
2013. márc. 22. 23:13
 10/15 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó, sajnos olyan szinten nem beszélek héberül, hogy eredetiben olvassam, de lehet, hogy majd megveszem angolul. Magyarul sajnos nincs valódi fordítása, csak antiszemiták által írt hamisítványok, amelyekre nem vagyok kíváncsi.
2013. márc. 22. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!