Disznóvágásnál miért szokták beledugni a kukorica csutkát a disznó seggébe?
Életem során részt vettem eddig kb negyed száz (vagy több) disznóvágáson, mi nem dugtunk semmit a seggébe.
Nálunk nem csinálnak ilyet, sőt egy ismerősömnél sem.
Egy okot tudok elkepzelni.
A forrazaskor, pőrzsöléskor a diszno bőre összehúzódik, így a kukoricacső önmagától nem fog tudni kicsúszni. Így a ukoricacső megakadályozza, hogy a fekália is kijöjjön onnan. Nálunk gusztustalanabb a begoldás, kesztyűve benyúlnak, és kihuzzák, ha van ott valami. Amikor pedig felvágjuk, akkor zsacsi rá és a záróizom mögött elkötjük.
Az iparban van erre egy szerszám, kör alaku kés, ait oda tesznek a végbélhez, az körbevágja, és egy gumigyűrűt húz rá így akadályozva a szennyeződést....
nem szoktak semmit beledugni :D
Előfordul,egyébként ha a disznó végbele tele van széklettel akkor a levágás után a széklet eltávozik valamennyi mennyiségben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!