Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Cigányok és a Lada?

Cigányok és a Lada?

Figyelt kérdés

-A Cigányok nagy részénke Ladája van.... Miért?

-Miért szól a Cigányok kocsijából mindíg cigány zene...ez már hagyománnyá vált (nem igaz h más zenét nem szeretnek én sem halgatok állandóan Kárpátiát....

-Ennyierőből miért nem szól minden magyar kocsiból Kárpátia

-Vélemény......

2013. febr. 6. 16:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A Lada az jó kocsi, nekünk is volt, apám azért adta el, mert lassan már csak a cigányoknak van...
2013. febr. 7. 01:56
 12/15 anonim ***** válasza:
59%

"legyen Magyarország a cigányság az Eu. a magyarok"

Ez egy nagyon jó példa, rátapintottál a lényegre. Szerintem a c-ság összetartása a közös ellenség miatt van. A magyarok egyfajta ellenfél nekik, belőlük élnek, folyamatos a feszültség, vagyis van egy folyamatos ellenfelük. Egy ilyen közös ellenségkép mindig is összetartást okozott, ami viszont csak átmeneti és nem is igazán mély. Erre már sok vezető épített a történelemben, amikor egy külső csoportot kikiáltott ellenségnek, és ezzel állította maga mögé az embereket. (Az EU jó példa, lásd a kormány álláspontját.) Nagyon veszélyes propaganda.

Ha a cigányok külön országban élnének, minden fenyegetés nélkül, akkor szerintem széttépnék egymást, hamar elmúlna az összetartás. Szóval óvatosan kell bánni az ilyen közös ellenségkép által kreált "összetartással".

Kicsit eltértem a kérdéstől, bocsi! :)

2013. febr. 7. 09:27
 13/15 anonim ***** válasza:
68%

Mert jó autó

Nekem is Ladám van, és nem vagyok cigány, sőt cigánygyűlölő vagyok

Ezért jó a Lada:

-Olcsó

-Olcsó javítása

-Nagy teherbírás

-Igazi orosz autó, tajgára termett

-Nagy terhet elbír

2013. febr. 8. 17:15
 14/15 19gal_balazs97 ***** válasza:
Mert azzal árulják a dinnyét.
2013. febr. 10. 15:54
 15/15 anonim ***** válasza:

azért mert a cigányok tudják mi a jo kocsi. a nem annyira tehetősök ladát vesznek, mert bírja a strapát és ha motort egyedül kicserélik otthon ha úgyvan, mert egyszerű..

a gazdag cigányok nagy része mercédeszt vesz.. mert a merci sok szempontból a legjobb.. jo mondjuk a tekintélyt parancoló neve miatt választják a legtöbben :)

2013. ápr. 28. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!