Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hogy hívták régen az őseinket?

Hogy hívták régen az őseinket?

Figyelt kérdés
2009. szept. 3. 19:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
hunok
2009. szept. 3. 20:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Sokféleképpen. Bizonyos források türki népekként hivatkoznak ránk (valamelyik bizánci császár, már nem emlékszem). A Hungaria, Hungary, Ungarn, Hongrie, Vengrija elnevezés az onogurból származik, akik eredetileg nem magyarok voltak, hanem egy török-ogur törzsszövetség, amely Etelközben éltek, és később az utánuk érkező magyarokat is így nevezték.
2009. szept. 4. 02:15
 3/11 anonim ***** válasza:
73%

Rosszul tudod.

A Hungária elnevezés még a sumír időkből ered, ugyanis érdekes módon ez a nép a K.N.G.R. betűkkel/szóval jelölte a saját nevét, ami kiejtve nagyjából "kungár" lehetett.

És történetesen ugyanúgy ragozó nyelven beszéltek, mint amiolyen a megyar lett, sőt, rengeteg mai szavunk észveszejtő hasonlóságot/egyezőséget mutat az ő szavaikkal.

A kérdésre pedig épp emiatt nem lehet egyértelműen válaszolni. Attól függ, a kérdező milyen régre szeretne visszatekinteni a múltba.

2009. szept. 4. 08:37
 4/11 anonim ***** válasza:
...de nem sikerült helyesen leírnom néhány szót. Elnézést! :(
2009. szept. 4. 08:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát, én úgy tudtam, hogy a sumér nyelvrokonság még elég bizonytalan lábakon áll, a legtöbb történész és nyelvész nem igazán ad neki hitelt.
2009. szept. 4. 09:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Na látom megint megy mellékvágányra a kérdés. Emberek, nem az volt a kérdés, hogy honnan származunk, hanem hogy hogyan hívták az őseinket!

A magyarok 9. századi megjelenésekor a bizánci kultúrkör népei türköknek hívtak minket (ez egy általános fogalom volt, mint az ókorban a szkíta, a római időben a hun -> ráhúzták minden lovasnomád népre). Aztán nyugaton hívtak hunoknak is (főleg a németek), és hungarusnak is. Abba ne menjünk bele, hogy a hungarus név honnan származik. Erről több nézet van:

1. Ung váráról ered

2. "éhes"-t jelent (németül hunger, hungrig)

3. az onogur törzs nevéből

4. a hunok nevéből

Az már egyéni kérdés kinek mi tetszik jobban.

2009. szept. 4. 14:31
 7/11 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2009. szept. 4. 16:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miből gondoltad, hogy mellékvágányra megy, direkt ezért használtam a "nyelvrokonság" kifejezést, hogy helyben maradjunk.
2009. szept. 4. 20:22
 9/11 anonim ***** válasza:
És persze a -természetesen sumér eredetű nevű- Ziribár hegy a Világegyetem központja, mi?
2009. szept. 12. 21:58
 10/11 anonim válasza:
Jer ide:-)
2009. szept. 22. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!