Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A cigányok vándorlása még...

A cigányok vándorlása még folytatódni fog?

Figyelt kérdés
Mint tudjuk, őshazájukból több évszázad alatt Irán, Törökország, Görögország érintésével jutottak el idáig. Megtörténhet, hogy egy szép napon fogják magukat, és továbbindulnak nyugat vagy észak felé?

2012. dec. 2. 00:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%
Másrészt a mai Magyarország lakossága kb. 10millió fő, ebből 1,5millió cigány. A cigányok száma folyamatosan növekszik. Legalább nem fogy el Magyarország népessége. :) És azt, hogy gazdagok? :o Lehet, hogy a cigányság 1%-a aranyfuxokat hord meg Audival jár, de a 99%-uk mélyszegénységben, fürdőszoba nélküli lakásokban, városszéleken, aprófalvakban, pincelakásokban él. Tényleg sok köztük a munkanélküli, de ne mondd már, hogy egy roma több segélyt kap, mint egy nemcigány... A segély az mindenkinek ugyanannyi. És abból a havi 40.000 forintból 10 fő elég szűkösen él. Én sokat járok Bükkszenterzsébetre (Heves megye) és ott a falu nagy része cigány. Ezek a cigányok az előző rendszerben dolgoztak az ózdi bányában, a salgótarjáni üveggyárban, a tarnaleleszi vagy a helyi TSZ-ben stb. Ma a legnagyobb részük közmunkából él, tehát minden nap kitakarítják a patakot és a buszmegállót fölsöprik havi 40ezerért! Egyik cigányembernek 4 gyereke van, ebből a (legnagyobb (lány) már külön él a barátjával ugyanabban a faluban, van egy gyerekük) Tehát 5 főt kell eltartania. Felesége nyáron gombát, bodzát szet a közeli dombokon, ő meg nyaranta egy hónapra kimegy Romániába vendégmunkásnak gyümölcsöt szüretelni, mert azt mondja, hogy ott egy kicsit többet adnak. Így abban az egy hónapban kb. 150ezerrel tér haza. Ezt próbálják beosztani. Télen ő is buszmegállókat söpröget meg az önkormányzat birkáit, teheneit terelgeti... Nem könnyű az életük. Dolgos emberek nagyon! De nehéz nekik! És persze ők is szoktak télen fát lopni az erdőből, mert nem akarnak megfagyni:::
2012. dec. 2. 22:01
 12/23 anonim válasza:
62%

Jaj meg ne sajnáljam őket.. brühü.

Utolsó te is cigány vagy? Vagy bérenc? :-)

Dolgos cigány? És fehér hollót is sokat láttál mi?

2012. dec. 5. 20:31
 13/23 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó, te okos vagy vagy intelligens? Bocsi. Tudom, hogy valamelyik a kettő közül, csak nem tudom eldönteni... ;)
2012. dec. 5. 23:10
 14/23 anonim válasza:
50%

Hát, ha ezzel sérteni akartál, nem jött össze.

Miért nem válaszolsz a kérdésre? Te is cigány vagy, vagy egy fehér követőjük?

2012. dec. 6. 12:49
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Elmondom neked mi vagyok... Ember. Csak annyi köztünk a különbség, hogy te okosabb, empatikusabb vagy nálam. Puszi
2012. dec. 6. 22:37
 16/23 monster kill válasza:
Tudott aki barna az egyből nem cigány.
2012. dec. 18. 22:44
 17/23 anonim ***** válasza:
51%
Remélem. Lassan a galaxisból is kivándorolhatnának...
2012. dec. 19. 02:01
 18/23 anonim válasza:
100%

Én fehér bőrű vagyok, mielőtt leoltana bárki.

Na akkor kezdjük: Heves megyében élek, jártam már Bükkszenterzsébeten, és igazolni tudom, ott tényleg nagyon dolgos roma családok élnek. Nagy a szegénység köztük, keveset kapnak. A belüket kidolgozzák, hogy enni tudjanak. Én Egerben lakom. A városban azért már találkozni a klasszikus cigánnyal. Az az undorító mocskos fajta, amelyik bandában jár, mert egyedül fosik kilépni az utcára. Az amelyik öreg nénit agyonver 100 forintért. A környező falvakból is sok ilyen szenny özönlik be. És sajnos az ilyenek miatt meg vannak bélyegezve a dolgos roma családok is. Nem bőrszínre kellene menni, hanem viselkedésre. Sajnos sok embernek csőlátása van. Úgy lehetne fellépni a cigányok ellen, ha az ilyen roma családokkal összefognánk, és ők is felemelnék a hangjukat a cigányok ellen. Ugyanis ha mi azt mobjuk, cigánybűnőzés, rasszisták vagyunk, neonácik, fasiszták. Ha egy roma (NEM CIGÁNY) is felemeli ellen a hangját, azért akkor már nem lehet a szőnyeg alá söpörni a problémát. Igenis össze kell fognunk, bőrszíntől függetlenül, és tenni kell a cigányok ellen. (A cigányt én mint viselkedést értem. Fehér ember is tud úgy viselkedni).

2012. dec. 20. 14:13
 19/23 anonim ***** válasza:
A népcsoport neve magyarul cigány, nem roma. Nem viselkedés alapján kell őket megnevezni.
2012. dec. 21. 03:35
 20/23 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem meg a nepcsoport neve roma es cigany is. na.
2012. dec. 21. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!