Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Angliában tényleg két csap...

Angliában tényleg két csap van a fürdőben, konyhában, külön meleg víznek és a hidegnek?

Figyelt kérdés
Manapság is? Mire jó ez?

2012. júl. 25. 22:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Igen, ott ez a megszokott. De pár éve még MO-on sem volt máshogy. Angliaban meg jobban ragaszkodnak a hagyomanyokhoz.
2012. júl. 25. 22:26
 2/11 A kérdező kommentje:
Idehaza még sehol nem láttam ilyet. Nem zavarja őket hogy nem tudnak langyos vízben kezetmosni ,mosogatni stb? Semmibe nem tartana átalakítani egy kifolyósra,mármint műszakilag.
2012. júl. 25. 22:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, majdnem mindenhol ilyen van. kész horror :( De evvan. Szokás kérdése.
2012. júl. 25. 22:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Úristen, nem is tudtam! Biztos átkozni fogom minden alkalommal, és havonta kétszer összeégetem magam...
2012. júl. 26. 00:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
És ha tusolnak? Két zuhanyrózsa van?:D
2012. júl. 26. 17:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Bedugod a mosdót, összekevered benne a hideg és a meleg vizet, aztán mosdasz, mint ahogy lavórból szoktak régen.

...

A másik angol hülyeség az egy rétegű tolóablak, ami aztán nem véd a hidegtől.

2012. júl. 29. 15:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Az addig rendben van, hogy enged a kádba hideg és meleg vizet is, majd elkeveri, de amikor nem lehet fürdeni pl. valamilyen műtét után vagy akár menstruáció idején, akkor mit csinálnak? Vagy olyankor csak megmossák magukat lavórból, vizes ruhával, mint ezer éve?! Ez azért durva lenne, hogy napjainkban (amikorra már azért elég sok mindent elért az emberiség, és nagy találmányokat hozott létre stb.) így éljenek az emberek.
2012. júl. 29. 16:53
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagy úr a hagyomány. A hülye szokásokat is nehéz levetkőzni. A franciák híresek az életművészetükről, az angolok inkább a spártai nevelésről. Valahol olyasmit is olvastam, hogy a hideg- és a melegvizes csövek átmérőjével van baj, emiatt nem lehet keverőcsapba önteni őket.

Lehet hogy a hagyomány skót eredetű. Nem folyathatod a melegvizes csapot korlátlanul. Csak fél mosdónyi meleg vizet tudsz így elpocsékolni egy mosakodáshoz a zsugori szállásadódnál. Én is laktam egy ilyen házban.

:-) A zuhany pedig mindennap az égből jön.

2012. aug. 1. 09:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Ahol én voltam, csak kád volt zuhany nélkül a fürdőszobában.

A fürdőszoba ráadásul másfél szinttel lejjebb volt, mint a szobám, ráadásul a többi diákkal közös volt.

2012. aug. 2. 13:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

ja kád van, zuhanyt külön kell felszerelni...ami elektromos általában. a nyomás meg szar...

de sok helyen a kád fölött nincs végig csempézve.

mi pl. a lakók haját hajmosáskor KANCSÓVAL öblögettük, zuhany híján. röhej.

2013. jún. 8. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!