Anglia kultúrája?

Figyelt kérdés

Egy regényt írogatok és Anglia 1930-1990 közötti kultúrájára lennék kíváncsi. Bármit arról, divat, hírességek, szokások, BÁRMI!

Hol kellene körülnéznem? Könyvtár? Neten keresgéltem, de nem igazán találtam konkrétan erről az időszakról információt. Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 11. 16:21
 1/3 anonim válasza:

Talán érdemes lenne elolvasnod néhány korabeli regényt (azokban elég sok információt lehet találni szerintem), kezdve a harmincas évektől. Brit fórumokon is érdeklődhetsz, mit meséltek a mai embereknek az apjuk, nagyapjuk, dédapjuk... Netán a British Council.

Neten, ebayen be tudsz szerezni néhány korabeli újságot is.

Van esetleg anglisztika szakos ismerősöd? Ha netán tanár, az lenne a legjobb! :) Keresgélhetsz szakértők után, amelyik normális ajánlhat neked némi szakirodalmat. ;)

2012. aug. 30. 11:46
 2/3 anonim válasza:

Első vagyok: alapvető információkat azért lehet találni neten: elnökök, kormányok, a világháború, ezek alapján nagy vonalakban össze lehet rakni egy közhangulatot. Nagyrészt ezek az alapok, de az sem mindegy, anglia mely részén, milyen anyagi helyzetű emberekről írsz, mert mind másképp él meg dolgokat.

Ha 1930-nál kezded, akkor pl azt is érdemes figyelembe venni, hogy előző évben volt a nagy válság, ami kihatással volt a mindennapi életre.

2012. aug. 30. 11:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Megfordult a feltevés benned, hogy esetleg valóban NINCS ILYEN?
2014. júl. 21. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!