Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Néptánc tanulása magunktól?!

Népzenész kérdése:

Néptánc tanulása magunktól?!

Figyelt kérdés

Szerintetek van értelme bele fognom magamtól a néptánc tanulásba? És ha igen, akkor tudnátok mondani egy opciót, amin elindulhatnék? Vagy a többség javasolja egy tánc egyesülethez való csatlakozást?

A válaszokat előre is köszönöm, én még itt új vagyok, remélem jó helyre raktam.

Üdv.

2012. júl. 10. 00:29
 1/4 A kérdező kommentje:
Sajnos rosszul tettem föl a kérdés egyik részét, ezt már én magam is érzem. Helyesen, úgy gondolom, hogy az egyik internetes videó oldalakról válogatott videók alapján elindulhatnék a tánctanulás rögös, de izgalmas útján? Gondolok itt arra, hogy azokból tanulhatnék-e? Volt már valaki itt közületek, aki így próbálkozott?
2012. júl. 10. 11:58
 2/4 anonim válasza:
Szerintem ez egy érdekes dolog mivel pl. én 7éve néptáncolok csoportban és elég jelentős dolgokat értem el velük de videóról néha még nekem is nehéz lekövetnem a lépéseket..szerintem kell egy tanár aki kijavít,tanácsokkal lát el de ha megpróbálod mindenkép szerezz egy partnert is.
2012. júl. 10. 18:29
 3/4 Antik Város válasza:
A néptánc közösségi tevékenység. Nemcsak mozdulatokat kell reprodukálni, hanem érzéseket, szokásokat, gondolatokat. Videóról csak mozdulatsort tudsz utánozni. Közösségben táncolni is megtanulsz, elsajátítod a tánc lényegét - a miértjét, hogyanját, célját. Ha tényleg van hozzá kedved, inkább keress egy közeli néptáncegyüttest, ahol az emberek között is jól érzed magad (szinte minden településen találsz). Hidd el, tárt karokkal várnak és segíteni fognak.
2012. júl. 11. 09:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, megértettem a lényegét a mondani valótoknak, és be kell látni (nem esik rosszul belátni :-)) igazatok van.

Jobb lesz, ha egy együttesben kezdem el a dolgot.

Köszönöm szépen.

2012. júl. 11. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!