Népzenész kérdése:
Néptánc tanulása magunktól?!
Figyelt kérdés
Szerintetek van értelme bele fognom magamtól a néptánc tanulásba? És ha igen, akkor tudnátok mondani egy opciót, amin elindulhatnék? Vagy a többség javasolja egy tánc egyesülethez való csatlakozást?
A válaszokat előre is köszönöm, én még itt új vagyok, remélem jó helyre raktam.
Üdv.
2012. júl. 10. 00:29
1/4 A kérdező kommentje:
Sajnos rosszul tettem föl a kérdés egyik részét, ezt már én magam is érzem. Helyesen, úgy gondolom, hogy az egyik internetes videó oldalakról válogatott videók alapján elindulhatnék a tánctanulás rögös, de izgalmas útján? Gondolok itt arra, hogy azokból tanulhatnék-e? Volt már valaki itt közületek, aki így próbálkozott?
2012. júl. 10. 11:58
2/4 anonim válasza:
Szerintem ez egy érdekes dolog mivel pl. én 7éve néptáncolok csoportban és elég jelentős dolgokat értem el velük de videóról néha még nekem is nehéz lekövetnem a lépéseket..szerintem kell egy tanár aki kijavít,tanácsokkal lát el de ha megpróbálod mindenkép szerezz egy partnert is.
3/4 Antik Város válasza:
A néptánc közösségi tevékenység. Nemcsak mozdulatokat kell reprodukálni, hanem érzéseket, szokásokat, gondolatokat. Videóról csak mozdulatsort tudsz utánozni. Közösségben táncolni is megtanulsz, elsajátítod a tánc lényegét - a miértjét, hogyanját, célját. Ha tényleg van hozzá kedved, inkább keress egy közeli néptáncegyüttest, ahol az emberek között is jól érzed magad (szinte minden településen találsz). Hidd el, tárt karokkal várnak és segíteni fognak.
4/4 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, megértettem a lényegét a mondani valótoknak, és be kell látni (nem esik rosszul belátni :-)) igazatok van.
Jobb lesz, ha egy együttesben kezdem el a dolgot.
Köszönöm szépen.
2012. júl. 11. 23:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!