Külföldön türelmesebben vezetnek az autósok mint Magyarországon?
Külföldön mg borzalmasabban vezetnek mint otthon.
Egyiptomban például olyan érzésünk volt,mintha senki nem ismerné a kresz szabályait csak a dudaszót. Senki nem néz se jobbra-se balra, csak ráfekszik a dudára és megy mint egy vak ökör.
Angliában élünk,és itt sem különb a helyzet. Az indexet sokan nem ismerik,és minden előrejelzés nélkül átmegy úgy a másik sávba,hogy csoda az hogy nem volt baleset. Ha a körforgalomban vársz mert nem akarsz senki kocsijába belemenni,már dudálnak ezerrel.
A zebránál óvatosan kell figyelni,mert sokan a piroson is simán átmennek.A nők úgy vezetnek,hogy a fejüket még véletlenül sem forgatják jobbra-balra. Csakis előre,így ha van elsőbbségük ha nincs akkor is mennek.. Majd te megállsz alapon..
Törökországban inkább leadtuk a bérelt kocsit,és taxiztunk,mert hasonló állapotok uralkodnak az úton mint Egyiptomban..
első vagyok. A buszsofőrökről egy történet.
Angliában élünk. Oxfordba mentem busszal. A sofőr mint általában mindegyik sofőr azt hiszi forma 1-es pilóta,és úgy vezet mint egy őrült. Olyan kanyarokat csinál,hogy muszáj kapaszkodni mert minimum az ülésből kiesel. Oxford előtt a sofőr elütött egy rókát. Megállt,kiszállt megnézni mi az,és mennyire tört össze a busz eleje. Majd Oxfordba hogy beértünk felállt,és a következőt mondta:
- akik elől ültek maradjanak tanúnak,hogy a róka szándékosan elénk ugrott,nem volt esély elkerülni az ütközést. Én elől ültem,és úgy voltam vele inkább kihagyom a tanúskodást.
Kedves Milán.
Megkaptam a privát üzenetedet.
Pincérként ,nyelvtudással akad meló mindig.
Mi is Angliában élünk, és teljesen ellenkező véleménnyel vagyok az előző hozzászólóhoz képest.
Én azt tapasztaltam, hogy a szabályokat betartva, kulturáltan, intelligensen vezetnek.
A külföld elég nagy hely, van ahol türelmesebbek, másutt még türelmetlenebbek.
Egyébként még az országon belül is nagy a szórás. Az bolond sofőrök az ország keleti felében, de főleg a fővárosban koncentrálódtak, az észak-nyugati megyék ilyen szempontból (meg sok egyéb szempontból is) olyanok, mint egy másik ország.
Olaszországban elképesztő milyen a közlekedési morál, simán egymásra dudálnak kapásból, és nem izgatja őket a piros lámpa.
Itt a kisé foghíjas parkolókra morognak, hogy "á, hogy állt már be?!"
Na az olaszéhoz képesz az itteni foghíjas maga a rendezettség.
Nem, kint, mégdurvább...
Ez az egész vezetési stílus is pl a németektől jön, mert ott példáúl nincs felsőhatár az autópályákon!
Annyival mehetsz amennyit a kocsid kibír!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!