Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Külföldön türelmesebben...

Külföldön türelmesebben vezetnek az autósok mint Magyarországon?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Érdeklődni szeretnék,hogy akik voltak külföldön,milyen tapasztalatokat gyűjtöttetek a vezetést illetően? Kulturáltabbak,és előzékenyebbek a kinti sofőrök?Mert itthon tele vannak ideggel egyesek...Még annyit,ha voltatok akkor az országot is mondjátok el,hogy hol voltatok...Köszönöm!

2012. júl. 8. 16:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%

Külföldön mg borzalmasabban vezetnek mint otthon.

Egyiptomban például olyan érzésünk volt,mintha senki nem ismerné a kresz szabályait csak a dudaszót. Senki nem néz se jobbra-se balra, csak ráfekszik a dudára és megy mint egy vak ökör.

Angliában élünk,és itt sem különb a helyzet. Az indexet sokan nem ismerik,és minden előrejelzés nélkül átmegy úgy a másik sávba,hogy csoda az hogy nem volt baleset. Ha a körforgalomban vársz mert nem akarsz senki kocsijába belemenni,már dudálnak ezerrel.

A zebránál óvatosan kell figyelni,mert sokan a piroson is simán átmennek.A nők úgy vezetnek,hogy a fejüket még véletlenül sem forgatják jobbra-balra. Csakis előre,így ha van elsőbbségük ha nincs akkor is mennek.. Majd te megállsz alapon..

Törökországban inkább leadtuk a bérelt kocsit,és taxiztunk,mert hasonló állapotok uralkodnak az úton mint Egyiptomban..

2012. júl. 8. 17:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok. A buszsofőrökről egy történet.

Angliában élünk. Oxfordba mentem busszal. A sofőr mint általában mindegyik sofőr azt hiszi forma 1-es pilóta,és úgy vezet mint egy őrült. Olyan kanyarokat csinál,hogy muszáj kapaszkodni mert minimum az ülésből kiesel. Oxford előtt a sofőr elütött egy rókát. Megállt,kiszállt megnézni mi az,és mennyire tört össze a busz eleje. Majd Oxfordba hogy beértünk felállt,és a következőt mondta:

- akik elől ültek maradjanak tanúnak,hogy a róka szándékosan elénk ugrott,nem volt esély elkerülni az ütközést. Én elől ültem,és úgy voltam vele inkább kihagyom a tanúskodást.

2012. júl. 8. 17:26
 3/12 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Milán.

Megkaptam a privát üzenetedet.

Pincérként ,nyelvtudással akad meló mindig.

2012. júl. 8. 17:40
 4/12 anonim ***** válasza:
66%

Mi is Angliában élünk, és teljesen ellenkező véleménnyel vagyok az előző hozzászólóhoz képest.

Én azt tapasztaltam, hogy a szabályokat betartva, kulturáltan, intelligensen vezetnek.

2012. júl. 8. 17:58
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

A külföld elég nagy hely, van ahol türelmesebbek, másutt még türelmetlenebbek.

Egyébként még az országon belül is nagy a szórás. Az bolond sofőrök az ország keleti felében, de főleg a fővárosban koncentrálódtak, az észak-nyugati megyék ilyen szempontból (meg sok egyéb szempontból is) olyanok, mint egy másik ország.

2012. júl. 8. 18:00
 6/12 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
65%
Csak európai tapasztalatom van, mert folyamatosan járom. Magyarország katasztrófa, a skandinávok a legtürelmesebbek. Az az angol valamennyire egyedi eset lehet, ők szintén nagyon előzékenyek és türelmesek. Az biztos, hogy a svéd, norvég sofőrök a legnyugodtabbak, azokat műteni lehetne menet közben. A lengyelek eléggé degeneráltak, de még ott is jobb vezetni, mint otthon.
2012. júl. 8. 18:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Olaszországban elképesztő milyen a közlekedési morál, simán egymásra dudálnak kapásból, és nem izgatja őket a piros lámpa.

Itt a kisé foghíjas parkolókra morognak, hogy "á, hogy állt már be?!"

Na az olaszéhoz képesz az itteni foghíjas maga a rendezettség.

2012. júl. 8. 21:44
 8/12 anonim ***** válasza:
Én is Angliában élek,és ugyanazt tapasztalom amit az első. Borzalmasan vezetnek. Engem 2 éve a zebrán ütöttek el,úgy hogy a gyalogosoknak volt zöld jelzésük. Egy autó nem is foglalkozott azzal hogy piros jelzése van, csak átjött,és engem meg egy másik nőt elgázolt. Na ennyit az előzékenységükről. Sofőrként is sokszor tapasztalom én is hogy nem használják az indexet, fogalmuk sincs néha a szabályokról.
2012. júl. 8. 23:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Ja és a Londoni közlekedés az egy rémálom.
2012. júl. 8. 23:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem, kint, mégdurvább...

Ez az egész vezetési stílus is pl a németektől jön, mert ott példáúl nincs felsőhatár az autópályákon!

Annyival mehetsz amennyit a kocsid kibír!

2012. júl. 9. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!